25n
25N
25N

Joan Ribó s'adherix a la campanya per a demanar un referendum d'autodeterminació al sàhara

Joan Ribó s'adherix a la campanya per a demanar un referendum d'autodeterminació al sàhara
25/11/2016 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha adherit a la campanya organitzada per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí, per a demanar que s’inicie el procés encaminat a la realització d’un referèndum d’autodeterminació en este territori enclavat a Àfrica, però que va ser colònia d’Espanya fins a 1975. La campanya coincideix amb la presidència espanyola del Consell de Seguretat de l’ONU durant el mes de desembre.

Amb la iniciativa es vol incidir políticament perquè el Govern d’Espanya, que durant el mes de desembre presidirà en Consell de seguretat de l’ONU, “impulse mesures reals i justes per a iniciar un procés que culmine amb la realització del referèndum d’autodeterminació en el qual el Poble Sahrauí puga decidir lliurement el seu futur”.

L’alcalde Joan Ribó ha assenyalat que “Espanya té un deute històric amb este castigat territori, i amb la vigilància dels drets humans i polítics dels sahrauís. Aquesta iniciativa pretén que no caiga en l’oblit la causa sahrauí, sinó al contrari, que siga inclosa en l’agenda política del govern espanyol i d’aquelles estructures internacionals que han de fer valdre els drets dels sahrauís”.

El suport de l’alcalde es realitza mitjançant la seua adhesió a un text que ja han avalat personalitats del món de l’art, intel·lectuals, periodistes, polítics, partits, sindicats, organitzacions socials “i totes aquelles persones solidàries amb la justa causa del poble sahrauí”.

En este document elaborat per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí s’afirma que “la qüestió del Sahara Occidental ja ha durat massa temps i com a potència administradora del territori, l’Estat espanyol ha d’impulsar mesures perquè el referèndum d’autodeterminació es faça com més prompte millor, per a permetre al Poble Sahrauí exercir un dret fonamental com a poble en procés de descolonització”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 2 =