25n
25N
25N

Joan Ribó reivindica els premis literaris que porten el nom de la ciutat com un dels baluards culturals de València

«Potenciar la nostra cultura i el talent és una de les prioritats del govern municipal»

Joan Ribó reivindica els premis literaris que porten el nom de la ciutat com un dels baluards culturals de València
10/01/2020 -

En l’acte de lliurament dels guardons corresponents a la seua 37 edició, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha reiterat el «decidit suport als Premis Literaris Ciutat de València», que ha reivindicat com un dels baluards culturals de la Ciutat. «Potenciar la nostra cultura i el talent és una de les prioritats del govern municipal», ha afirmat Ribó, que ha felicitat els autors i autores guanyadores en cadascuna de les huit modalitats d’estos guardons. També la regidora de Cultura, Glòria Tello, ha ressaltat l’esforç dut a terme per a impulsar uns premis la dotació econòmica conjunta dels quals ascendeix a 72.000 euros i que comporten la publicació i adequada difusió de l’obra guanyadora.

«Continuem treballant en la revitalització d’estos guardons que porten el nom de la nostra ciutat i que des de fa tres edicions compten amb huit categories: narrativa, assaig, teatre i poesia, tant en valencià com en castellà. Els Premis Ciutat de València, als quals s’han presentat enguany un total de 365 obres en les diferents modalitats, rendeixen tribut a les grans figures de la literatura valenciana i, a més, visibilitzen la tasca literària i de pensament de dones com Isabel de Villena, María Beneyto i Celia Amorós; de veus de l’exili com la de Max Aub, o d’autors com Josep Vicent Marqués, que van brillar en territoris del pensament com la sociologia. Uns premis que reivindiquen també a Vicent Blasco Ibáñez, l’escriptor valencià més internacional, a Eduard Escalante i Joan Gil–Albert», ha afirmat Ribó davant l’auditori congregat en l’Hemicicle municipal, entre el qual es trobaven nombroses personalitats de la vida cultural de la ciutat de València que han format part dels diferents jurats, tots ells presidits per un regidor o regidora de l’Equip de Govern, constituïts per a triar les obres guanyadores.

Tant Joan Ribó com Glòria Tello han expressat la seua felicitació als premiats d’esta última edició: Iván Carbonell (Narrativa en valencià), Marcos Eymar Benedicto (Narrativa en castellà), Antoni Martí (Assaig en valencià), Fernando Marín (Assaig en castellà), Queralt Riera (Teatre en Valencià), Miguel Ángel González (Teatre en castellà), Francesc Mompó i Valls (Poesia en valencià) i Nieves Chillón (Poesia en castellà). Després de la lectura de la corresponent acta del jurat han pujat a l’estrada per a rebre la peça escultòrica creada per l’artista valencià Miquel Navarro per als Premis Ciutat de València.

LA PORTA DE LA LITERATURA

“A tots i totes vosaltres la meua més entusiasta i sincera enhorabona per haver aconseguit entrar en la història d’esta ciutat per la porta gran de la literatura. Un mèrit que, a més de la dotació econòmica del premi, té com recompensa la millor difusió de les obres guanyadores gràcies als acords amb les editorials Bromera i Edicions del Bullent, per als llibres en valencià, i amb Pre-Textos i Ñaque, per a les obres en castellà», ha comentat l’alcalde. «Vull agrair la seua implicació per a ajudar a fer créixer els Premis Literaris Ciutat de València i incentivar-los». Ribó ha conclòs la seua intervenció reiterant el compromís municipal per «impulsar estos guardons des de la convicció del poder de la literatura per a transformar i millorar la societat i el desig que els Premis Ciutat de València siguen un referent literari consolidat».

La regidora de Recursos Culturals, Glòria Tello, ha qualificat els Premis ciutat de València com una de les grans fites culturals de la ciutat de València i ha tingut un emocionat record per a l’escriptora recentment desapareguda, Carme Miquel, «una gran mestra i escriptora que va ser membre dels nostres jurats durant diverses edicions de l’anterior mandat i la col·laboració del qual va contribuir al fet que els Ciutat de València siguen cada dia més grans i prestigiosos».

Tello ha tingut també paraules d’agraïment per a les quatre editorials valencianes implicades en la publicació i difusió de les obres guanyadores, i ha recordat que amb els anteriors governs municipals «cada autor o autora havia de buscar una editorial on publicar el seu llibre».

La guanyadora de l’Eduard Escalante de Teatre en valencià, Queralt Riera, ha intervingut en nom de tots i totes els premiats i premiades amb un elogi del «amor a l’art, la cultura i les paraules; de l’ofici de generar idees i de la capacitat d’expressar-les en paraules».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + dinou =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
diputacion covid19
informacion coronavirus