Joan Ribó i Isabel Lozano obrin el curs 2016-2017 de la Universitat Popular

Guardar

La seu de Benicalap, recentment reformada, ha sigut la triada per a realitzar l'acte informal d'inauguració del curs 2016-2017 en el qual han intervingut l'alcalde Joan Ribó i la regidora responsable de la UP, Isabel Lozano, davant un grup de dones i homes (moltes més dones que homes) representants dels més de 8.813 alumnes que participen en les 23 activitats culturals de cicle llarg que es duran a terme entre les 28 seus amb què compta la Universitat Popular de València que, com ha recordat l'alcalde, va ser creada a iniciativa de Vicente Blasco Ibáñez per a estendre la cultura entre la gent que no havia tingut l'oportunitat de cursar estudis universitaris reglats.

La Universitat Popular per a nosaltres és molt important. Enguany celebrem el 150 aniversari del naixement de Blasco Ibáñez, que va ser qui la va crear amb la idea de difondre la cultura. Este objectiu el fem nostre i volem seguir potenciant les universitats populars i tornant a integrar-nos en la federació que les agrupa, de la qual València s'havia eixit i no participava en els últims anys.

Després de recórrer les instal·lacions d'esta seu de la UP de València, que ocupa l'edifici principal de l'antiga Estació Agrícola del Ministeri d'Agricultura, l'alcalde s'ha dirigit al grup d'alumnes per a ressaltar “la nostra voluntat de millorar-ne les instal·lacions, locals com este de Benicalap, i en açò estem, perquè no volem fer moltes coses noves sinó aprofitar i millorar les de sempre, perquè costen menys diners i moltes vegades són més útils”, ha dit Joan Ribó, que ha manifestat que “en l'Ajuntament la Universitat Popular ens importa molt perquè sabem que és molt important per a moltes persones i ajuda a dinamitzar la cultura en els barris, i per açò els dedicarem tots els recursos que puguem”.

Isabel Lozano ha sigut la primera a donar la benvinguda als nous i noves alumnes de la Universitat Popular en la seu de Benicalap i els ha convidat a “participar, a més de les activitats de cicle llarg que duren tot el curs, en la nova programació que estem preparant de Coordenades i Aules obertes”.

També ha recordat que en el centre de Benicalap “s'han fet unes xicotetes reformes i millores, amb aules més grans i major interconnexió en tot l'edifici, i estem treballant en un projecte per a potenciar-ne encara més les possibilitats de cara a l'any que ve”.

Isabel Lozano s'ha referit igualment a les noves propostes de la Universitat Popular denominades Coordenades i Aules Obertes. “Enguany hi ha una programació molt potent amb 75 activitats distribuïdes per tota la ciutat, que pensem que pot ser un bon complement a la programació anual. Hi ha una temàtica molt diversa: cuina, igualtat, participació, mitjans de comunicació, idiomes..., en la qual vos convide a participar per a continuar construint la Universitat Popular entre totes i tots”

Lozano ha explicat a les i els assistents a l'acte que “hi ha una normativa estatal que ens limita la contractació de personal, però estem intentant compensar eixa falta de personal, que no podem suplir encara que vulguem, amb la proposta de Coordenades”

A la programació de la Universitat Popular de València d'activitats de cicle llarg que duren tot el curs, i que s'impartixen a 542 grups diferents, s’afegirà l'oferta de Coordenades i Aules Obertes que comprenen noves temàtiques i ensenyaments, així com 20 cursos monogràfics de valencià bàsic.

El preu de la matrícula en la Universitat Popular de València, on quasi el 80% de l'alumnat són dones, és de 25 euros per als cursos bàsics: alfabetització, cultura espanyola per a estrangers, cultura valenciana i informàtica, i 55 euros per a la resta de les activitats.

Destacats