25n
25N
25N

Joan Ribó i Consol Castillo inauguren el centre de dia d'Aldees Infantils en un local municipal

Joan Ribó i Consol Castillo inauguren el centre de dia d'Aldees Infantils en un local municipal
05/10/2016 -

Un total de 23 famílies que sumen 35 xiquetes i xiquets són ateses ja en el Centre de Dia d’Aldees Infantils, que han inaugurat l’alcalde Joan Ribó i la regidora Consol Castillo, al costat del president de l’ONG, Pedro Puig, i la directora territorial d’Aldees, Teresa Molina. El centre està en el carrer d’Agullent, a Benicalap, en un local de 420 metres quadrats cedits per l’Ajuntament, el màxim responsable del qual ha ressaltat la importància de la col·laboració publicoprivada per a fer front als problemes que afecten els més necessitats dels nostres conciutadans.

Ribó ha donat les gràcies als representants d’Aldees Infantils en nom de l’Ajuntament “per esta iniciativa que tant de bo no fera falta però per desgràcia fa molta falta”. L’alcalde de València s’ha referit a la dada objectiva que “una de cada cinc persones d’esta comunitat estan per davall del llindar de la pobresa, i la pobresa genera desatenció als xiquets, als més joves; problemes escolars i de tot tipus que aneu a intentar resoldre ací, i vos vull donar les gràcies”.

En la seua intervenció en este acte, al qual ha assistit acompanyat per la regidora Consol Castillo, responsable de l’àrea de Benestar Social, Joan Ribó ha destacat que el nou Centre de Dia d’Aldees Infantils, situat en un local de 420 metres quadrats cedit per l’Ajuntament, “és un espai de col·laboració entre una institució pública, l’Ajuntament, i institucions privades que s’impliquen individualment o com a empreses. Nosaltres som ferms defensors de tot allò que és públic, però al mateix temps ho som de la col·laboració publicoprivada, i l’estem portant a terme en temes culturals, esportius i també en els de benestar social, dels quals este centre, que és una experiència molt satisfactòria, n’és un bon exemple”.

Ha insistit en la importància de la col·laboració publicoprivada en l’àmbit de l’acció social, “perquè són assumptes que no es poden resoldre només a nivell públic ni només a nivell privat. Ho hem de fer entre tots, ja que és una tasca ingent i hem de buscar mecanismes de col·laboració. Estic segur que este Centre de Dia serà molt important per a la ciutat, i sobretot per a aquelles famílies i aquells xiquets i xiquetes que més ho necessiten”

Ribó ha recordat que “per desgràcia en esta ciutat i en tota Espanya hi ha molts xiquets i xiquetes i moltes famílies en una situació econòmica precària que es traduïx en problemes alimentaris, de comportament, escolars, psicològics…, i el treball especialitzat d’Aldees Infantils és molt bo per a revertir eixa situació perquè s’estan fent les coses bé”.

També el màxim responsable de l’ONG que ha obert a València el centre número 20 dels que té en funcionament arreu de l’Estat español, Pedro Puig, ha destacat la bondat del treball conjunt entre l’administració, organitzacions com ara Aldees Infantils i les empreses privades a través de la responsabilitat social corporativa, ”apostant per la infància més vulnerable i aportant cadascun el seu gra d’arena”. Aldees –ha dit– compta ja a València amb 20.000 donants individuals, “apostant per un programa que s’ajusta a la realitat de l’entorn i a la situació per la qual travessen algunes famílies. Cuidar un xiquet significa cuidar la seua família”.

Ha destacat la necessitat d’un esforç col·lectiu “perquè els xiquets que assistixen a este centre tinguen una infància feliç i les mateixes oportunitats que la resta dels xiquets”. Puig ha recordat que “la infància està travessant moments molt durs i els xiquets són els que pitjor ho passen en qualsevol crisi, com ocorre a Síria, i és necessari posar la infància en l’agenda pública i en l’agenda social”

Per la seua banda, Teresa Molina, que igual que Puig ha donat les gràcies a l’Ajuntament, ha dit que el gran objectiu del centre de Benicalap és “ajudar les famílies en situació de risc perquè s’enfortisquen i cresquen amb els seus fills. Ens agrada estar on fa falta, realitzant un treball individual i escolar i fent possible que ells visquen amb els seus pares en una família i no hagen de separar-se”

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × un =