25n
25N
25N

Joan Ribó exposa les iniciatives de l'Ajuntament per a impulsar el desenvolupament sostenible

Joan Ribó exposa les iniciatives de l'Ajuntament per a impulsar el desenvolupament sostenible
12/11/2016 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha exposat en una taula redona celebrada dins de les jornades “Universitat de Tardor” els treballs en pro d’un desenvolupament sostenible que l’Ajuntament efectua seguint les directrius plantejades per Nacions Unides i en col·laboració amb altres administracions i instàncies governamentals. Ribó s’ha referit, entre altres aspectes, a les mesures en l’àmbit de la mobilitat sostenible o l’eficiència energètica per a reduir en un 40% les emissions de gas d’hivernacle, o altres relacionades amb l’agricultura ecològica i sostenible i el consum responsable, incentivades a partir de l’elecció de la nostra ciutat com a Capital Mundial de l’Alimentació l’any 2017.

“L’Ajuntament està treballant amb molt de rigor en els objectius fonamentals per al desenvolupament sostenible plantejats per l’ONU. Hem signat els acords de canvi climàtic de ciutats de l’Agenda 20-30 per a reduir un 40% les emissions de gas d’hivernacle, i això implica canviar molts aspectes relacionats amb la mobilitat sostenible, abordar de forma decidida aspectes com la rehabilitació energètica d’habitatges per a aconseguir una major eficiència o totes les iniciatives que hem posat o posarem en marxa en relació amb l’alimentació”, ha afirmat Joan Ribó en relació amb la seua intervenció en este acte universitari al costat de Fernando Contreras, representant de la Coordinadora Valenciana d’ONGD; Rosa Puchades, vicerectora de Responsabilitat Social i Cooperació de la Universitat Politècnica, i Federico Buyolo, director general de Cooperació i Solidaritat.

Ha reafirmat Ribó el compromís de l’equip de govern que presideix per a aconseguir una societat més justa, amb menys pobresa i més igualtat, on es protegisquen i fomenten els drets humans, “i que ha de tindre sempre presents dos eixos transversals: la perspectiva de gènere i la perspectiva ambiental”.

Ribó ha recordat que València serà l’any que ve la Capital Mundial de l’Alimentació, “i per això moltes de les línies que treballem tenen a veure amb la comercialització d’aliments Quilòmetre Zero, amb l’educació alimentària, amb una agricultura més sostenible i ecològica i menys consumidora de recursos, i amb uns aliments que no es malgasten com s’estan malgastant”.

Consum responsable, canvi climàtic, energia sostenible, innovació social, paralització del Pla General d’Ordenació Urbana anterior, alimentació sostenible són alguns dels aspectes plantejats en este fòrum per l’alcalde Joan Ribó en eixa línia de treball en favor dels objectius de desenvolupament sostenible.

“En el Govern de la Nau estem treballant en moltes línies, però és un treball que fem en coordinació permanent amb la Generalitat o amb l’Estat (per exemple, en el Programa ARRU per a rehabilitació d’habitatges al Cabanyal), amb la Unió Europea i també en l’ambit de ciutats. Hem estat presents en totes les grans cites, com la de Roma o la de Brussel·les, i participem activament en programes com el de ciutats acollidores, en què tenim diversos projectes de futur”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =