25n
25N
25N

Ribó proposa una aplicació que "unifique a tots els transports públics", inclòs el taxi

El candidat de Compromís assegura que ja estan en marxa els treballs per a recollir l'”hora de precontratació” per als vehicles VTC

Ribó proposa una aplicació que "unifique a tots els transports públics", inclòs el taxi
21/05/2019 -

Primer als taxistes i després als mitjans. L’alcalde de València i candidat de Compromís per a revalidar el càrrec, Joan Ribó, ha presentat aquest matí cap de les seues principals mesures en matèria de mobilitat. Ha assegurat que la pròxima legislatura serà “la del transport públic” i avançarà en una “interconectivitat i intermobilitat” entre els diferents serveis -EMT, metre, taxi i fins i tot Valenbisi-.

Enfront d’una de les entrades de l’estació de Joaquín Sorolla, amb els taxis de fons, Ribó ha parlat amb diversos representants del sector per a explicar-los la seua proposta: “Unificar tot el transport públic en una única aplicació, amb l’EMT, Metrovalencia i el taxi. Fins i tot Valenbisi si és possible més endavant”. Alguna cosa que, els ha assenyalat, no concerneix les VTC perquè “no són un servei públic, cal assenyalar-lo”.

El candidat de Compromís ha ressaltat el segon lloc atorgat per Greenpeace com a ciutat de la mobilitat sostenible. Alguna cosa que respon, assegura, a la incidència en la “política del caminar” i la bicicleta: “La nostra assignatura, que volem treballar en profunditat en la pròxima legislatura, és la mobilitat de tots els sistemes de transport públic”.

Ribó ha assegurat que durant aquest primer mandat gran part de l’acció de govern ha sigut “tapar forats” de l’anterior gestió popular, com és un “dèficit empresarial de 17 milions” o la compra de “només dos autobusos”: “Hem hagut de comprar ara 176 i nosequants encarregats hi ha”. Ha assenyalat que, al seu parer, han fet una millora de les línies i que, encara que “l’EMT funciona adequadament”, han de “fer un salt de qualitat, que implica potenciar i modificar línies, millorar freqüències” i, “per descomptat, introduir nous elements de mobilitat”.

Un exemple d’aquesta mobilitat són els nous “autobusos articulats” que el Regidor de Mobilitat Giuseppe Grezzi, també present, ha confirmat a l’Alcalde que “aquest mateix matí” han començat a circular. Es tracten de nous autobusos dels antigament coneguts com a ‘cuc’, que circularan per línies d’alta demanda.

Ha assegurat tant als mitjans com als taxistes i públic present, molts d’ells nouvinguts amb l’AVE des de Madrid, que “cal pensar en el transport públic des d’un punt de vista global”, la qual cosa porta a la proposta de la nova aplicació. El punt de partida serà l’aplicació de l’EMT que permet veure, en temps real, itineraris i temps d’espera personalitzats. S’inclourà, “en primer lloc”, el Metre, i “en segon, al taxi”. Alguna cosa que assegura li sembla “fonamental” perquè ajudarà “molt” a la connexió entre les diferents maneres de mobilitat urbana.

“Plantejaments deslleials”

Ribó ha aprofitat la convocatòria per a recordar que els vehicles VTC “no són un transport públic” i que ja està en marxa “els treballs perquè tinguen una hora” de precontratació. Segons Grezzi, si els temps quadren, podria estar en marxa el pròxim 8 de juny. “Creiem que no es poden fer plantejaments deslleials amb el taxi”, ha afegit.

Assegura el candidat de Compromís que controlaran” aquest sistema de mobilitat, entre altres coses, pels casos de suposades pràctiques il·legals en alguns països “com a Gran Bretanya, on aquestes empreses no paguen els seus impostos”.

Esperen, en un futur, poder recollir des de l’Ajuntament la competència per a sancionar també en aquesta matèria, perquè asseguren que, “en estar més a prop”, poden “fer les coses més ràpides i amb millor control“.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + setze =