Jesús Monzó:"La irresponsabilitat és molt gran perquè és voler bloquejar un govern sense presentar alternativa alguna."

València Extra parla en exclusiva amb l’alcalde de Catarroja de la situació del consistori

Jesús Monzó:"La irresponsabilitat és molt gran perquè és voler bloquejar un govern sense presentar alternativa alguna."

Parlem amb l’Alcalde de Catarroja, Jesús Monzó de la situació del consistori. Fa dues setmanes que el govern no ha aconseguit aprovar els pressupostos del 2017 i arriba el moment d’analitzar les raons i els possibles motius de la mà del màxim responsable de l’ajuntament.

Fa dues setmanes vam viure de nou una situació complicada de definir. Un govern d’esquerres format per PSPV-PSOE i Compromís no ha aconseguit el suport per als pressupostos quan en realitat hi ha una tercera força d’esquerres també al Consistori. En primer lloc, Què aporten estos pressupostos en comparació amb els anteriors?

“Són uns pressupostos que encarnen un nou projecte polític amb un augment de la despesa pública considerable i una reducció del deute que a finals del 2017 tindrà mínims històrics. Aquests pressupostos inclouen partides econòmiques per a les regidories que no existien amb el govern del PP, és a dir: Turisme, Port, impuls econòmic, desnonaments,etc. Apostem per fortes inversions en infraestructures viàries (Avinguda Diputació, carrer Paiporta, Reina, Blasco Ibañez) i per millorar les instal·lacions del poliesportiu i del Mundial 82. Tenim previst també reformar la casa de la cultura, la casa museu d’alfonso i crear nous espais per a persones majors i joves, els grans oblidats dels governs anteriors.”

Quines mesures noves s’inclouen en estos nous pressupostos?

“Són uns pressupostos que apostem per fer polítiques més sostenibles i socials, reduir l’endeutament i començar a invertir al nostre poble. Catarroja portava anys amb una deixadesa importantíssima i sense inversions perquè l’índex d’endeutament quan vam agafar la responsabilitat de govern, en juny del 2015, era molt alt, més de 13,5 milions d’euros de deute. A hores d’ara ja hem reduït l’endeutament en quasi un 16%. A més a més, podrem reduir el deute baixant la pressió fiscal cap a la ciutadania amb la baixada de l’IBI perquè augmentem el control de la morositat i la inspecció.”

Heu rebut alguna esmena per a millorar estos pressupostos dels grups de l’oposició? I per quines raons no han sigut aprovats des de l’oposició?

“L’actual equip de govern va lliurar els pressupostos a tots els partits de l’oposició i també a la regidora No adscrita el passat 18 de novembre, a més a més també els vam penjar a la pàgina web municipal amb una clara mostra de transparència política. L’oposició amb més de 15 dies per a estudiar-los sembla que no ha tingut temps per a presentar ni una esmena, fet que demostra la poca voluntat de consensuar absolutament res. Fa dies que ja tenien ben clar que anaven a votar No. La irresponsabilitat és molt gran perquè és voler bloquejar un govern sense presentar cap alternativa.”

Després de no obtindre el suport, vàreu presentar una qüestió de confiança. Per què opteu per esta via?

“El govern que presidisc podria haver continuat amb pressupostos prorrogats tota la legislatura però no és la nostra voluntat. Volem canviar les coses i fer polítiques diferents, per tant, els pressupostos del PP no són vàlids. No volem calfar cap cadira, els 9 regidors i regidores de l’equip de govern tenim els nostres treballs i, afortunadament, no necessitem de la política per a viure. Si 11 regidors es posen d’acord, que presenten un govern alternatiu i nosaltres seguirem treballant des de l’oposició.”

El Partit Popular ha exigit la seua dimissió per no superar els pressupostos. És possible un govern alternatiu amb la fórmula Ciudadanos-Guanyem Catarroja i PP?

“Els números ixen però si fan el pacte hauran d’explicar al seu electorat quins interessos els uneixen. Sembla increïble que aquells que han lluitat contra el Nou Mil·lenni i les polítiques d’especulació urbanístiques, ara es posen d’acord per a repartir-se el poder. A més a més, no hem d’oblidar que entre membres de l’oposició existeixen denúncies on fiscalia està pel mig. Amb tot, torne a repetir, els números els ixen.”

Respecte al PP. He de dir que em resulta sorprenent i irònic com el PP que és el partit que ens ha portat al caos en contractes com els dels Fotorrojos, a situacions com el del Mundial-82 o a perdre sentències judicials valorades en més de 100.000 euros per decisions arbitràries com les dels baixos de l’OIAC o el conveni amb el Catarroja CF, ara es dedique a donar lliçons.

Alguns dels tres partits de l’oposició s’ha posat en contacte amb vosaltres per a posar una solució?

“L’actual equip de govern està obert a dialogar i pactar acords en benefici de Catarroja. Al llarg de la legislatura ho hem aconseguit en les inversions de l’Avinguda de la Diputació o amb el projecte DUSI amb Albal. Ara estem treballant amb l’ordenança de l’ocupació de la via pública. Si ho fem, Catarroja eixirà beneficiada.”

Tal com heu explicat, en estos moments, vos trobeu en un govern en funcions on com a màxim poden presentar una alternativa en 30 dies, si no és així els pressupostos s’aprovaran automàticament. Ens agradaria que expliques esta situació als lectors i veïns de Catarroja que no coneguen el funcionament dels organismes públics.

“La ciutadania de Catarroja ha d’estar tranquil·la. La ciutat de Catarroja continua estant governada per Compromís i PSPV-PSOE, els regidors i regidores continuen treballant pels seus projectes. La qüestió de confiança permet als partits de l’oposició posar-se d’acord per a presentar una alternativa de govern amb un mínim d’11 regidors. Estar en funcions no et limita la teua capacitat per a governar. Aquesta era l´única alternativa possible per aprovar uns pressupostos i desbloquejar una iniciativa al govern municipal. Entenem que no té cap sentit el bloqueig si no existeix una alternativa raonable i de sentit comú. La ciutadania no entén acords desnaturals i atacs indiscriminats contra les persones. El temps deixa cadascú al seu lloc.”

Com a alcalde, què li sembla tota aquesta situació que ha viscut?

“Jo estic tranquil i content de la feina que estem fent Compromís i PSPV-PSOE al govern municipal. Me’n vaig a dormir tots els dies, amb la consciència ben tranquil·la. Vaig dir al seu dia que governaria per a tota la ciutadania i així ho estic fent. Estem demostrant que tenim una gran capacitat de treball i pensa que molts ciutadans i ciutadanes de Catarroja estan contents amb la meua gestió, així almenys m’ho han transmet. La meua finalitat és treballar per Catarroja, no tinc altres aspiracions. Això no ho pot dir tot el món.”

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 17 =

sagunt a escena 2019
turismo salou