25n
25N
25N

Jesús Martí: "Les necessitats de la joventut en situació vulnerable són la nostra prioritat"

Joves d’una vintena d’entitats d’EAPN presenten alternatives en ocupació, formació i habitatge

Jesús Martí: "Les necessitats de la joventut en situació vulnerable són la nostra prioritat"
09/06/2021 -

El director general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha destacat en la clausura del seminari ‘Situació socioeconòmica i laboral de la joventut vulnerable a causa de l’impacte de la COVID-19’, que, “les persones joves en situació vulnerable ens han indicat clarament les seues preocupacions: ocupació, formació i habitatge”.

El seminari, organitzat per EAPN España en col·laboració amb EAPN Comunitat Valenciana ha comptat amb la participació de joves d’una vintena d’entitats, pertanyents a aquesta entitat.

Martí ha valorat que joves que es troben en diferents situacions de dificultat i que parteixen en condicions de desavantatge social busquen vies de participació activa en la vida democràtica, a través de les dinàmiques i activitats de “diàleg estructurat”.

A més, ha valorat el document elaborat conjuntament per joves de la fundació Adsis-Centro Taleia; Fundación Novafeina; Iniciatives Solidàries; YMCA i ACOEC, amb reflexions i propostes de canvi.

El director de l’IVAJ ha afirmat que “les vostres necessitats es converteixen en les nostres. Sabem que l’ocupació i l’habitatge digne són qüestions prioritàries per a aconseguir l’emancipació. Aquest és un diàleg valuós per a fer polítiques de joventut més pròximes a la realitat social”.

#TuVozCuenta

En la trobada, les persones joves han presentat les seues necessitats i propostes en matèria d’ocupació, formació i habitatge. En aquest sentit, la joventut considera que té moltes dificultats per a aconseguir la primera ocupació i ha d’acceptar treballs precaris. Moltes de les ocupacions als quals podrien accedir, requereixen permís de conduir per a poder desplaçar-se, la qual cosa és un impediment a causa del cost tan elevat.

Un altre problema al qual s’enfronta la joventut s la impossibilitat d’independitzar-se, al no disposar de diners per a viure. Però també, a vegades, les responsabilitats familiars els impedeixen independitzar-se, perquè han de cuidar de germans/as xicotets/as perquè puguen treballar els pares i mares; atendre els/as avis/as perquè viuen a la seua casa i si treballen han d’aportar diners a casa perquè no s’arriba a final de mes.

També reclamen més pràctiques formatives i més orientació, ja que opinen que el sistema educatiu post-COVID no considera a joves sense recursos ni sense eines i habilitats digitals.

Així mateix, proposen vigilar els contractes precaris a les persones joves. En aquesta línia, igual que les ocupacions qualificades estan ben regulats i considerats en el mercat laboral, les ocupacions que no requereixen formació o experiència prèvia, amb major facilitat d’accés, han de regular-se i donar oportunitats a persones estrangeres.

Respecte a l’habitatge, apunten la necessitat d’iniciatives o programes que connecten joves que busquen habitatge, més informació sobre ajudes al lloguer i facilitar els tràmits.

Respecte als habitatges buits en propietat de l’ajuntament, la joventut considera que es podrien crear pisos compartits per a joves estudiants amb ajudes econòmiques i regular el preu de lloguers, fixant un preu màxim. També apunten cap a la necessitat de l’abaratiment dels costos de llum, aigua i gas dels habitatges per a joves.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 5 =