caixa popular

Jazz íntim i fresc en l'última nit del Festival SIFASOL

Thaïs Morell Quinteto va posar el fermall d’or amb un concert dels seus dos discos

Jazz íntim i fresc en l'última nit del Festival SIFASOL

Una veu càlida, delicada i innocent va acomiadar el Festival SIFASOL de Catarroja anit, en la Plaça de la Llotgeta. I és que Thaïs Morell Quinteto va posar el fermall d’or a la setena edició d’aquesta setmana del jazz amb un concert dels seus dos discos que va sorprendre gratament al públic. Va començar, així, la seua gira per València fins a recórrer Espanya i països com França, segons va confirmar la cantant brasilera.

Sobre l’escenari, el quintet va ser capaç de crear el clima íntim del jazz, però amb un toc molt personal i fresc. Amadeu Moscardó (piano), Víctor Rodríguez (saxo soprano i alt), Ales Cesarini (cors, baix i contrabaix), Mariano Steimberg (bateria i percussió) i Thaïs Morell (veu, guitarra i flauta) no solament van destacar per ser grans músics, sinó per la seua complicitat entre ells i amb el públic, que es va animar a cantar les cançons.

Del timbre envellutat i elegant de la cantant van sorgir molts missatges positius. “Un dels temes als quals més recórrec és al fet de viure el moment i no deixar per a demà el que podem fer avui. També demane que valorem sempre el que tenim”, va explicar la brasilera als catarrogins. A més, va aconseguir alçar al públic amb la reivindicació de l’última cançó: “‘Vestida de Kentê’ parla de l’apoderament femení i de l’important que és avui”.

Així, en el concert es va observar un nou estil, com en cada proposta del festival. Morell ha viscut a Brasil, Espanya, Ghana i Finlàndia i ha impartit tallers en molts països diferents. A més, Cesarini és italià, Steimberg és argentí i Rodríguez i Moscardó, valencians. El resultat és que tant en el seu disc “Cancioneira” (2012) com en “Amaralina” (2015) no falten els tocs brasilers de jazz i folklore amb un punt cèltic en algunes ocasions que aconsegueix crear una atmosfera musical cosmopolita i fresca.

Els músics d’aquest quintet i els seus impressionants solos van tancar la cinquena i última nit del Festival SIFASOL de Catarroja, que en els últims anys ha tingut lloc durant la primera setmana de juliol en la Plaça de la Llotgeta. De moment, solament queda contar els dies per a veure el nou cartell de la vuitena edició en 2018.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + 18 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018