25n
25N
25N

Javier Sánchez, després de suspendre's el judici sobre la paternitat de Julio Iglesias: "Estic lluitant contra un gegant"

Javier Sánchez, després de suspendre's el judici sobre la paternitat de Julio Iglesias: "Estic lluitant contra un gegant"
30/05/2019 -

El valencià Javier Sánchez, que reclama ser reconegut com a fill de Julio Iglesias, ha lamentat a la seua eixida de la Ciutat de la Justícia de València que s’haja suspés la vista en la qual havia d’esclarir-se la suposada paternitat del cantant. “Estic lluitant contra un gegant”, ha dit Sánchez, que ha subratllat que és “realista” i sap “al tipus de persona” al qual es “enfronta”. El valencià ha admés que el procés se li està fent “més llarg que un dia sense pa”, encara que té forces “fins al final”.

Així s’ha pronunciat el demandant a la seua eixida dels jutjats valencians, on s’ha iniciat aquest dijous la vista que ha de dilucidar sobre la petició del reconeixement de paternitat i que el titular del Jutjat de Primera Instància número 13 ha suspés per a decidir sobre les dues qüestions plantejades per Fernando Falomir, advocat defensor de Julio Iglesias. Quan abandonava els jutjats, diverses persones li han desitjat sort i li han dit que guanyarà”, mentre que un altre li ha dit “Anem Juliol!”, al que est ha respost: “Em dic Javier”.

En la sessió d’aquest dijous, Falomir ha plantejat que es tracta d’una qüestió ja jutjada, tal com ja ocorreguera en el judici que sobre els mateixos fets s’anava a desenvolupar a Màlaga, atés que, després de ser convocades les parts, es va suspendre per a determinar si es tractava d’un assumpte ja jutjat i així es va considerar, en una decisió que posteriorment va ratificar l’Audiència provincial.

No obstant això, en aquesta ocasió, la defensa de Javier Sánchez compta amb una novetat. Una prova d’ADN obtinguda amb restes que un detectiu privat va obtindre d’un termo d’un dels fills de Julio Iglesias, Julio José, i que indica que aquest i Sánchez serien germans en un percentatge pròxim al 97 per cent.

La no validesa d’aquesta prova és la segona de les qüestions plantejades per Falomir i sobre la qual el jutge es pronunciarà previsiblement en un termini de cinc dies. Així, en aquesta sessió únicament s’han plantejat aquestes peticions i sobre aquesta última ha comparegut el detectiu que va fer el seguiment.

Per part seua, el lletrat del demandant, Fernando Osuna, ha explicat als mitjans que en la vista “no s’ha analitzat el fons de l’assumpte” perquè la qüestió passa per “si es pot destruir la cosa jutjada o no”, sobre el que considera que en aquest cas “no preval ací, perquè estem parlant de drets fonamentals”. “Preval esbrinar la veritat científica enfront de qüestions formals. El jutjat ha tingut dos anys per a estudiar si hi ha cosa jutjada. És una incongruència de caràcter processal”, ha denunciat.

Osuna ha defensat que Javier Sánchez “és fill genèticament i biològicament de Julio Iglesias” i, per tant, “no tindria sentit que per qüestions procedimentals es diguera per la justícia que no”. “Això és igual que un jutge diga que el riu Túria no passa per València, però si és que passa per València”, ha posat com a exemple.

En conclusió, la defensa de Sánchez considera que el jutge “ha de mantindre la seua postura” perquè, ha afegit, “no tindria sentit que fa quasi dos anys diguera que no hi havia cosa jutjada i ara diga tot el contrari”, ja que “no hi ha hagut cap circumstància sorprenent, radical o nova” que haja provocat no reobrir el cas.

“SÓN DEL MATEIX PARE, HO DIU EL LABORATORI”

Així mateix, ha posat en valor la prova d’ADN que “entre germans pot donar fins a un 97 per cent” i en aquest cas “dóna un 96,8”. Per aquesta raó, ha destacat el fet que Sánchez i Julio José Iglesias “són del mateix pare” i “això ho diu el laboratori” i ha afirmat que Julio Iglesias “s’amaga” i “es nega a fer-se la prova”.

Quant al recipient, similar a un termo, del qual es va extraure l’ADN de Julio José Iglesias, ha sostingut que va ser obtingut en un lloc públic –en una platja en la qual el fill del famós cantant practicava windsurf– i que està gravat com va mirar la botella que li havia caigut i va decidir “abandonar-la”. Per això, Osuna argumenta que l’obtenció de la prova està “emparada constitucionalment”.

“UN PASET MÉS”

A la seua eixida de la Ciutat de la Justícia de la capital valenciana, Javier Sánchez ha expressat que aquesta vista suposa “un paset més”, encara que ha agregat que “cal esperar” i “en cinc dies tindrem resultats”.

El presumpte fill de Julio Iglesias ha afirmat que està “lluitant contra un gegant” però, malgrat això, vol “confiar en la justícia”: “Jo vaig amb la veritat i tinc la consciència tranquil·la. Només em queda esperar”, ha manifestat.

No obstant això, ha reconegut que aquest procés se li està fent “més llarg que un dia sense pa”, al mateix temps que ha reivindicat que “en la justícia cal creure sempre, i després en Déu”. “Encara em queden forces, fins al final”, ha emfatitzat.

Abans de pujar-se al cotxe que li esperava per a abandonar els jutjats i entre crits d’ànim i mirades dels curiosos congregats, Sánchez ha conclòs: “Espere que la justícia faça honor al seu nom i per fi puguem tancar un capítol que s’està fent molt llarg”.

Javier Sánchez va ser reconegut en 1992 per un jutjat de València com a fill del cantant. No obstant això, posteriorment l’Audiència provincial, en una sentència ratificada pel Suprem, va revocar aqueixa declaració en entendre que el fet que Julio Iglesias no s’haguera sotmés a la prova de paternitat no era motiu suficient per a declarar aqueixa paternitat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − cinc =

museo etnologia
ficcions 2019-2020