caixa popular

Javier Palazón, el paiportí campió mundial de billar a la Banda

El paiportí de CB Paiporta, aconsegueix l’or superant el bronze de l’any passat.

Javier Palazón, el paiportí campió mundial de billar a la Banda

Durant els dies 3 i 4 de febrer es va disputar a Paiporta el 65º campionat de Billar a la Banda d’Espanya. Una vegada més, la federació valenciana recollia la majoria dels inscrits, 10 valencians d’un total de 18.

El paiportí Javier Palazón, del CB Paiporta, va deixar enrere la medalla de bronze de l’any passat per penjar-se la d’or en la segona temporada de la modalitat a la banda. Cinc dels deu jugadors valencians que van començar el torneig estatal van accedir a cambres de semifinal i lluitarien per les medalles: Miguel Bailén del CB Xiva, Vicente Garcés, Vicente Arbona i Emilio Arbona del CB Almussafes i Javier Palazón del CB Paiporta.

Aquests dos últims, Emilio Arbona i Javier Palazón van passar a semifinals, en una fase en la qual Emilio Arbona no va poder derrotar a Pedro Cambrer, jugador de la Federació Castellà-Lleonesa. En l’altra semifinal Javier Palazón va derrotar a Valentín Andaluz de la Federació Madrilenya superant la seua medalla de bronze que va obtenir en la primera temporada.

Després d’un dia intens de molt billar, Javier va aconseguir remuntar un marcador molt desfavorable per alçar-se amb el seu primer títol a aquesta modalitat. Amb la seua medalla d’or sobre el podi, es proclamava Javier Palazón com a campió mundial de Billar a la Banda, la qual cosa demostra un any més, la vàlua dels jugadors de la federació valenciana.

Quants anys portes jugant al Billar? Des de quan et dediques a això de forma professional?

-Vaig començar als 8 anys en un torneig del Club de Billar del Paiporta del que el meu pare era soci, així que fins ara, porte 22 anys.

Has jugat sempre en la modalitat del Billar de Banda?

-La veritat que el Billar de Banda no és la meua especialitat, jo jugue el Billar de 3 bandes. El Club de Paiporta va organitzar el torneig de la Banda i vaig tenir la sort de guanyar, però joc a aquesta modalitat de forma esporàdica.

A quins campionats tens pensat participar pròximament?

-A l’abril em vaig a una copa del món a Turquia, al maig a Vietnam i al juny m’espera la copa d’Europa a Paiporta, on quedem en primera posició l’any passat en la Lliga Nacional.

Quins premis has obtingut fins ara?

-Fa uns 4 o 5 anys, abans de complir els 25, la Federació Espanyola de Billar va començar a subvencionar-te les copes del món. A més, el Consell Superior d’Esports (CSD) va elaborar un pla per impulsar l’accés universal a una pràctica esportiva de qualitat per al conjunt de la població, aquesta iniciativa em recolzava en els tornejos professionals.

En els campionats d’Espanya sub´17 tres bandes, vaig guanyar la medalla d’or en 2001, 2003 i 2004, que se celebrava en el Museu del Rajolar de Paiporta. I més tard vaig quedar dues vegades 3º del món en el Campionat de Nacions durant els anys 2010 i 2011. I, a més, tinc la medalla de Bronze a la Real Ordre del Mèrit Esportiu del 2009.

Com es podria fomentar el Billar de Banda entre els més joves?

-La Federació de Billar de la Comunitat Valenciana està duent a terme una iniciativa que busca oferir als instituts una taula petita de billar perquè els joves comprenguen que el billar és un esport com qualsevol altre. M’agradaria que s’anés aquesta visió comuna que el billar és un hobby, un joc practicat en els bars…

Desgraciadament fins al moment el Billar és un esport minoritari. A la Comunitat Valenciana hi ha uns 40 clubs, i, a més, els ajuntaments no ajuden tot el desitjat, la qual cosa dificulta la manutenció del club.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 5 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018