25n
25N
25N

Una "gossada de bèsties salvatges i creatives" envaeix la Plaça de l'Ajuntament en el Festival 10 Sentits

EP / Arxiu

Una "gossada de bèsties salvatges i creatives" envaeix la Plaça de l'Ajuntament en el Festival 10 Sentits
11/05/2019 -

Una “gossada de bèsties salvatges i creatives” envaeix aquest dissabte la Plaça de l’Ajuntament de València, que tornarà a convertir-se en la plaça 10 Sentits, en un enclavament que acull una de les grans cites del festival, amb propostes que reflexionen sobre la violència que impregna cada capa de la societat i les diverses formes en les quals es manifesta.

El certamen aposta per un potent contingut social i aquesta edició, sota el lema ‘Bèsties’, pretén convidar al debat sobre les pulsions més fosques de l’ésser humà i sobre la capacitat o no de l’art per a canalitzar aqueixa agressivitat que horroritza i estremeix, que hipnotitza i atrau les persones, ha explicat l’organització en un comunicat.

Amb la jornada del dissabte, el festival aspira a traure les arts vives al carrer i al fet que qui passege per ella es trobe amb una multitud de propostes programades al llarg del dia. D’aquesta manera, la zona acollirà una selecció d’actuacions musicals, intervencions artístiques, dansa, performances i peces dirigides a tota mena de públics.

Dins de les propostes destinades al públic infantil, se celebrarà el taller ‘Deixa la teua petjada’, a càrrec de RIMA, amb el qual es plasmaran les diferents reflexions que els més xicotets extrauen dels contextos més violents; mentre que a les 18.00 hores, la companyia Ángeles de Drap representarà la seua peça teatral ‘Error 404’ sobre Steve, un jove submergit en un món plagat d’aparells tecnològics.

Així mateix, per a encoratjar a la participació dels transeünts, durant la jornada tindrà lloc una masterclass oberta d’arts marcials impartida per Borja Lull, i els protagonistes de la dansa comunitària ‘Beast Danse’, impulsada pel coreògraf novaiorqués Shamel Pitts, que tindran oportunitat de mostrar-la en horari de matí i vesprada.

RITMES MEDITERRANIS I PUNK

Entre les cites musicals, tindrà lloc el recital de la valenciana Elma Sambeat i els concerts d’Antonio Galera i TIPEX, que faran sonar la plaça al llarg del dia amb ritmes mediterranis, punk i fins amb notes ‘goyescas’.

Per part seua, el programa escènic de la ‘Plaça 10 Sentits’ reunirà les 12.00 a DOOs Col·lectiu, que amb la seua peça ‘La fi de les coses’ farà una anomenada a la reflexió individual; mentre que Col·lectiu El Brot també arriba disposada a fer pensar al públic i tornen a València amb ‘Sense·Vergonyes’, amb la qual treballen en la visibilització i normalització dels cossos no normatius a les 12.30.

Abans d’aquesta actuació serà el torn de Camille Voyenne, amb una performance que promet no deixar al públic indiferent. A més, la idea de l’altre i la vibració constant del binari és a càrrec de Pol Jiménez, que a les 13.00 interpretarà una de les seues peces, ‘L’Oscil·lant’, que investiga les possibilitats d’una dansa agènere.

PROVOCACIÓ AMB POESIA SONORA

La programació es reprendrà a la vesprada, a les 18.30, amb el recital poètic ‘Quieroynopuedo’ de Cantataticó, cinc intèrprets que, liderats per Jesús Ge, buscaran la provocació a través de la poesia sonora. Una hora més tard serà el torn del flamenc inclusiu amb José Galà i ‘Somnis reals de cossos possibles’, peça que fa una crida a la llibertat creadora i a la diversitat revaloritzant altres cànons allunyats de prejudicis i tòpics.

Altres propostes que també se succeiran al llarg del dia en la Plaça 10 Sentits són les de Gerardo Esteve, amb ‘Més A poc a poc’, una acció participativa per a contrarestar l’irresistible enrenou urbà de València; Grup BYE, amb la iniciativa ‘Qui va matar als esquirols?’, en la qual el públic podrà contribuir a finalitzar l’obra aportant la seua ‘Confessions Bèsties’; i M.ª Jesús González i Patricia Gómez, amb el projecte documental ‘À tous els clandestins’, que recull els testimoniatges deixats per migrants retinguts als CIES i que utilitzarà com a suport les marquesines de les parades d’autobús que envolten la plaça.

BARROC LATENT EN LA VIDA DIÀRIA

D’altra banda, Greta Alfaro trobarà refugi en 10 Sentits per a exhibir el seu últim treball, ‘Fall on us and hide us’, en el qual se serveix d’elements iconogràfics revisitats per a conjuminar actualitat i cultura barroca, en una exposició que obri un camí en el qual és possible trobar-se amb un barroc latent en la vida diària, alguna cosa que es demostra a través de la posada en imatges en moviment.

A més, hi haurà temps per a projectes com el de Doris Uhlich, en el Palau de les Arts aquest diumenge a les 19.00, en ‘Every Bodi Electric’, que renova el seu treball amb persones amb discapacitat física i reitera la seua concepció del cos com l’eix sobre la força del qual cada individu es connecta amb el món, com un organisme dinàmic “replet de capes i històries dormides”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + tretze =