25n
25N
25N

Jardineria ecològica per a Catarroja

Jardineria ecològica per a Catarroja
13/12/2018 -

Catarroja està dissenyant un nou concepte urbà més amable amb les persones i respectuós amb el medi ambient. La regidoria de Parcs i jardins està repoblant la població amb espècies vegetals adaptades al clima mediterrani i coherents amb l’entorn. S’han plantat desenes d’arbres i arbusts en els parcs i jardins i també en els carrers per tal d’embellir el paisatge urbà i combatre la pol·lució.

Com explica la regidora, Empar Chulià, les alineacions d’arbres seran “com a mínim de dues espècies” perquè “els carrers tinguen una gamma cromàtica diversa” i per crear “una compensació de plagues i malalties que no es transmeten entre diferents espècies”.

Respectar la vegetació

“És un camí llarg, però una vegada es comença en una ciutat és difícil tornar enrere perquè estalvies molt en tractaments”, ha afegit. La base de la iniciativa és un plantejament que tracta de respectar, en la mesura de les possibilitats, les necessitats de la vegetació. Per això, tot el personal del servei de Jardineria ha fet un curs d’especialització en jardineria ecològica.

“L’entorn urbà sempre és hostil per a les plantes. Els escocells estan mal ubicats. Els arbres estan molt prop de les façanes i cal podar-los massa”, puntualitza Chulià. Per això, amb les espècies autòctones “aconseguim un poc més d’adaptació”. En aquest sentit, cal destacar la intervenció per a ampliar els escocells del barri del Xarco i la ubicació d’una tira contínua de terra per als exemplars de la nova avinguda de la Diputació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 1 =

torrent