25n
25N
25N

La Universitat de València presenta a l'Ajuntament una proposta de jardí urbà mediterrani

La Universitat de València presenta a l'Ajuntament una proposta de jardí urbà mediterrani
05/04/2017 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, i els regidors de Medi ambient, Pilar Soriano, i Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, s’han mostrat satisfets amb l’esbós del projecte Nou Espai Botànic, que hui han presentat en l’Ajuntament el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, acompanyat pels vicerectors Jorge Hermosilla i José Luís Gandia, en el qual es contempla la conversió del denominat Solar de Jesuïtes, de propietat municipal, en un jardí urbà mediterrani, obert al barri i a la ciutat però compatible amb l’ús acadèmic, donat el seu caràcter complementari al Jardí Botànic.

“Ens ha causat molt bona impressió el projecte que ha presentat la Universitat de València. Ens ha agradat molt i suposarà un canvi en la concepció d’eixe punt de la ciutat i de la seua relació amb els altres jardins que l’envolten: el Botànic, el jardí de les Hespèrides, el Jardí de Ferran el Catòlic.”, ha assenyalat Pilar Soriano després de conéixer la proposta de la Universitat de València per a un àmbit urbà d’aproximadament 4.000 metres de zona enjardinada, encara que la totalitat del projecte abastaria 7.000 metres quadrats. “Ara hem de començar a asseure les bases de com ho executarem, en quant temps…. Aquesta ha sigut la primera d’una sèrie de reunions de col·laboració per a poder oferir un gran espai verd a la ciutat”.

També el regidor d’Urbanisme, Vicent Sarrià, s’ha mostrat molt satisfet “perquè la Universitat de València haja fet el pas de començar un procés del qual estem en l’inici. La bona notícia és que té ja una idea, un esbós de quin projecte de parc, de jardí, planteja per a una parcel·la que ha costat innombrables sacrificis a la ciutat, econòmics i de tot tipus. Era fonamental que com més prompte millor tinguérem sobre la taula un projecte i una idea que ens ha agradat molt i que s’adapta als plantejaments de la nova ordenació de l’entorn del Botànic. És l’inici d’un procés molt esperançador”. Sarrià ha afegit que “Ajuntament i Universitat partim de plantejaments comuns”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 4 =