caixa popular

El Jardí del Túria 2.0: Millores en serveis i més zona verda

El Jardí del Túria és un dels parcs més visitats d’Espanya i, ara, el millor valorat

El Jardí del Túria 2.0: Millores en serveis i més zona verda
14/03/2019 -

Un dels llocs per excel·lència de la ciutat de València, sens dubte, és l’antic llit del riu Túria. Més de tres milions de visitants s’acosten, cada any, a aquest parc que ja s’ha convertit en un dels més visitats d’Espanya. I és que no solament és un dels pulmons verds de la ciutat, sinó que, a més, és el nexe d’unió entre altres punts d’interés com el Parc Gulliver, el Parc de Capçalera o la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com l’escenari perfecte tant per a l’organització de diferents esdeveniments, com per a la pràctica d’esport.

I, ara, el Jardí del Túria fa un pas més, i es converteix en el parc millor valorat d’Espanya pels usuaris de Google amb 179 ressenyes i una mitjana de 4,80, superant a altres parcs reconeguts com el Parc del Retiro de Madrid, el Parc de María Luisa de Sevilla, el Parc de la Magdalena de Santander o el Parc do Monte de San Pedro de la Corunya, entre altres.

Una bona notícia que posa en relleu aquest espai emblemàtic de la ciutat que, amb el pas dels anys, i gràcies a les inversions realitzades per part de l’Ajuntament de València, ha aconseguit convertir-se en el que és hui dia. Però les millores no acaben ací i, a més de la reforma dels dos banys existents, el pròxim mes d’abril, la regidoria de Medi Ambient ja ha anunciat que s’obriran al públic quatre nous banys públics per als quals s’han destinat un total de 650.000 euros.

baños río Turia

Un projecte triat a través dels pressupostos participatius de Decidim VLC que, sota el nom d'”Entre troncos”, proposa un mòdul comú obert per dalt per a facilitar la ventilació, que conté cabines individuals tancades per als vàters, envoltat per estrets pilars verticals, que permeten veure a través i reforçar la seguretat dels usuaris, a més de l’entrada de les olors del jardí. Per descomptat, s’empraran materials sostenibles i antivandàlics, de fàcil manteniment.

Així mateix, l’antic llit del riu Túria continua creixent per a donar pas al que serà el Parc de Desembocadura. Després de l’aprovació del Pla Natzaret Est, es posa en marxa la recuperació de 230.000 metres quadrats de Port per a la ciutadania. Aquest parc no solament permetrà l’adequació de l’últim tram del jardí del Túria, sinó que connectarà amb el Parc Natural de l’Albufera mitjançant corredors verds. Un projecte que destinarà 86.000 metres quadrats per al parc, però que també planteja una àrea dotacional-esportiva; un espai per a ús terciari; i un corredor verd ciclista i per als vianants per a connectar aquesta zona amb La Punta i Pinedo.

València aposta per una ciutat més verda

Parque Central ValenciaNo obstant això, València compta amb altres zones verdes que ja s’han convertit en enclavaments de referència, com el Parc Central que, en la seua primera fase, ja ha dotat a la nostra ciutat de 110.000 metres quadrats de pulmó verd amb jardins i espais diferenciats que, cada dia, atrauen més visitants.

A més, València es troba immersa en la creació de nous espais verds com l’enjardinament provisional de Natzaret o la remodelació dels jardins de l’avinguda Blasco Ibáñez en la seua confluència amb el carrer Bèlgica, on es pretén crear un recorregut verd amb zones de descans i zona de jocs, fitades per una vegetació frondosa que servisca per a aïllar del trànsit de l’avinguda.

Més informaciójo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − set =