caixa popular

Demolició del mur que integrarà el nou jardí de Miniaturista Messeguer amb el Parc Lineal

Demolició del mur que integrarà el nou jardí de Miniaturista Messeguer amb el Parc Lineal
25/09/2017 -

La regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha comprovat que les obres d’enjardinament dels carrers Miniaturista Meseguer i Juan Calatrava, a Benimàmet, avancen a bon ritme i que ja s’ha iniciat la demolició d’una part del mur perimetral que voreja la parcel·la d’aquest futur jardí.

“Donada la seua proximitat al futur Parc Lineal, s’ha dut a terme un complet estudi durant mesos perquè aquest jardí complemente i cree sinergies amb eixe gran espai verd. Amb aquestes dues obres, Benimàmet comptarà amb amplis espais verds que suposaran un vertader pulmó verd per a la població i per a tots els seus veïns i veïnes”, ha dit Soriano.

El jardí de Miniaturista messeguer compta amb una superfície de 1.153 m² i la seua forma és quadrangular. En el projecte s’ha tingut en compte l’ús històric de l’espai, on fa anys es podien trobar horts d’arbres fruiters, especialment tarongers.

Així, la proposta a desenvolupar pren com a base les traces preexistents a la parcel·la i donada la imminent existència del parc lineal, s’ha tingut en compte el disseny d’aquest, perquè tots dos espais es complementen. El jardí s’integrarà amb el Parc Lineal i el seu entorn proper, de manera que s’està duent a terme la demolició d’una part del mur perimetral que voreja la parcel·la d’aquest futur jardí.

Es diferenciaran dues zones: una de plantació d’arbrat fruiter en la seua meitat Nord i una altra amb caràcter de bosc, en la seua meitat Sud, que quedaran relacionades a través d’una zona central, que ocuparà la ubicació que va ocupar en el seu moment l’habitatge existent en la parcel·la.

A més, es donaran tres accessos: dos seran els existents en el mur perimetral nord, emmarcats per les pilastres que marcaven els accessos històricament. El tercer accés serà en el seu costat Est, i tindrà un sentit funcional, ja que servirà a la zona central per la via del Carrer Juan Calatrava.

Es mantindrà i rehabilitarà el sistema de reg típic valencià, i s’ampliaran els vials de recorreguts del jardí pel que fa als vials preexistents que es poden observar en la parcel·la.

S’instal·larà una xarxa d’enllumenat, també es farà la instal·lació d’aigua potable, amb una font abeurador a la vorera del jardí. Es disposaran set bancs nous. D’altra banda es repartiran papereres noves al llarg del parc i donada l’existència d’arbrat preexistent, s’ha previst la reubicació i trasplantament (si així fóra necessari) a les zones on s’estime oportú.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × cinc =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios