caixa popular

Conveni per a la creació del Jardí d'Escultures que perllongue l'IVAM

Conveni per a la creació del Jardí d'Escultures que perllongue l'IVAM
30/06/2017 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, el conseller de Cultura, Vicent Marzà, i el director de l’IVAM, José Miguel García Cortés, han signat aquest matí el conveni a tres bandes que permetrà executar el Pati Obert: un jardí d’escultures en el solar recaient a la part posterior de l’IVAM, i al mateix temps obrir dos nous carrers per als vianants en aquesta part del barri del Carme. El projecte ha sigut redactat per tècnics municipals partint de la concepció d’aquest nou espai públic enjardinat, amb una superfície de 2.400 metres quadrats, “com una extensió de les sales expositives del mateix Museu” que albergarà, a l’aire lliure, una col·lecció d’escultures entre les quals estarà representada l’obra d’artistes valencians com Andreu Alfaro, Miquel Navarro, Ramón de Soto o Miquel Ortí.

“La signatura d’aquest conveni és una notícia molt bona per a València i molt més bona encara per al barri del Carme. És un conveni que té per a mi, a més, un valor entranyable, perquè pràcticament en el primer mes en què estava com a alcalde va vindre a veure’m el director de l’IVAM, José Miguel García Cortés i em va exposar la idea, que em va semblar excel·lent. Començàrem a treballar sobre este Jardí d’Escultures i hui hem signat el conveni per a executar-ho com més prompte millor”. Així ha exposat l’alcalde Joan Ribó la projecció inicial d’una iniciativa que hui ha pres cos. “És un pas molt important per a l’IVAM i per a València i vull manifestar la meua satisfacció perquè comencem a fer-ho realitat, ja que amb aquest nou jardí guanyarem tots, i sobretot les veïnes i veïns d’aquest barri”.

Les regidores de Cultura, Glòria Tello, i Medi ambient, Pilar Soriano, la delegació de la qual es farà càrrec del manteniment del Pati Obert-Jardí d’Escultures, han acompanyat a Joan Ribó en la signatura d’aquest conveni en el mateix IVAM. Els tres signants s’han desplaçat després fins al solar adjunt que albergarà el nou espai públic enjardinat, separat del museu per un mur on es contempla la possibilitat que l’artista urbà valencià Escif pinte un gran mural.

En la seua intervenció prèvia a la signatura del document per a l’execució del projecte Pati Obert-Jardí d’Escultures, l’alcalde ha ressaltat la importància d’eixe acord a tres bandes per a fer un Jardí de les Escultures “que singularitzarà encara més una zona molt important del centre històric de València i sumarà un nou argument per a visitar l’IVAM, per a augmentar el ganxo d’una infraestructura cultural de referència de la ciutat de València. Hui, com fa dos anys, seguisc creient amb total convicció que l’ampliació de l’IVAM en un jardí d’escultures -que ja són propietat del Museu- és una gran notícia per a València.”

Joan Ribó ha assenyalat igualment que l’esforç conjunt per a comptar amb aquest nou jardí públic de quasi 2.400 metres quadrats, dels quals aproximadament 200 corresponen al nou carrer que s’obri entre el jardí de les escultures pròpiament dit i un jardí per a xiquets de 268 metres quadrats, “servirà per a augmentar l’oferta de l’IVAM i també l’oferta cultural i artística de la ciutat, enfortint la relació entre el Museu i València, que amb l’execució d’aquest projecte vorà ampliat els seus jardins públics amb un de molt especial que contribuirà a fer valdre l’art i la cultura com a elements que potencien la qualitat de vida d’una ciutat, que són importants per a aconseguir que València siga la ciutat que volem i a la qual aspirem.”

Ribó ha afegit que “es tracta d’una actuació que, a més, respon al model que defensa el Govern de la Nau de promoure intervencions urbanes que milloren qualitativament la vida de les persones sense embarcar-nos en projectes i obres faraòniques, que en el passat ens van abocar a un insuportable deute i que a voltes es van veure embolicades per escàndols i comportaments poc exemplars”.

Aquest Jardí d’Escultures en el qual estarà representada l’obra de reconeguts escultors, entre ells quatre valencians: Andreu Alfaro, Miquel Navarro, Ramón de Soto i Miquel Ortí, contindrà art, espais enjardinats i un moblament amb grans maseters on es plantarà arbres frondosos i de creixement ràpid que donen ombra als visitants d’aquest nou jardí i que seran al mateix temps bancs. També els murs de formigó serviran de banc en un espai públic on no s’ha volgut excavar ni entrar en terreny arqueològic, donada la provisionalitat i la immediatesa de l’obra que la Conselleria de Cultura sufragarà amb aproximadament 500.000 euros, segons ha informat el conseller Marzà.

Els tres signants del conveni han expressat el seu desig que els treballs d’execució puguen començar “al més prompte possible i abans que concloga 2017”. A partir d’ací el plec de condicions contempla 6 mesos de durada dels treballs.

El conseller de Cultura, Vicent Marzà, ha ressaltat també l’objectiu que aquest Pati Obert-Jardí d’Escultures contribuïsca a la projecció de l’IVAM, “no solament en l’àmbit nacional i internacional, sinó de la ciutat i del mateix barri; contribuïsca a obrir l’IVAM a la societat i a posar a l’abast de la ciutadania la cultura amb majúscules”. Marzà ha parlat del seu paper per a “cosir el barri i contribuir a la visibilització de l’IVAM més enllà del seu entorn tancat.”

També ha assenyalat el conseller que trobava a faltar en la signatura d’aquest conveni la presència “d’un representant del Ministeri de Cultura, que continua negant a València el tracte just que mereixen les valencianes i valencians. Haurien d’estar representats hui ací i invertir més en la ciutat.”


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris