25n
25N
25N

Jaramillo: 'Nosaltres defensem el tancament per complet del CIE de Sapadors'

El Centre d’Internament d’Estrangers de Sapadors vulnera els drets de les persones internes

Jaramillo: 'Nosaltres defensem el tancament per complet del CIE de Sapadors'
21/10/2016 -

Durant les últimes setmanes, el Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) d’Aluche ha donat molt a parlar. No obstant això, el CIE de Sapadors de València tampoc es queda arrere.

Roberto Jaramillo, regidor de Transparència i Govern Obert, ha expressat que ‘el que ha succeït en Aluche no és alguna cosa puntual. Quan es porta a les persones al límit, quan se’ls diu que seran deportades sense més, quan se’ls té en unes condicions d’higiene pèssimes, el que es fa és posar la llavor perquè succeïsca el que va succeir. A València, també vam tenir, en el seu moment, un conat de motí i esperem que el govern prenga cartes en l’assumpte. Perquè malgrat que nosaltres defensem el tancament per complet del CIE, si el govern estatal vol mantenir-los, el mínim que poden fer és complir els reglaments. I queda més que clar amb aquestes situacions que no s’estan complint’.

El passat 5 d’octubre, este centre d’internament de Sapadors va ser desallotjat per una plaga de xinxes, que des de l’any 2014, aproximadament, feia la vida impossible als interns. Després que una delegació de l’ONG Médicos sin Fronteras comprovara, in situ, la proliferació de xinxes, que no solament afectava  la salut física per les picades o reaccions al·lèrgiques, sinó que a més, també feia mossa en la salut mental dels interns, es va procedir a la neteja i desparasitació del centre. En l’actualitat, el CIE de Sapadors continua tancat, però s’espera que prompte torne al seu funcionament.

Jaramillo ha assegurat que ‘des de l’ajuntament de valència defensem la campanya de CIES No. Portem mesos sentint de fumigacions parcials, fa un any es va tancar uns mesos per obres, no ens permeten entrar per a fer la inspecció que diga en quina situació es troba. Quan vam entrar en el seu moment, vam veure les picades dels interns’.

Per a intentar evitar la seua reobertura, dimarts que ve, 25 d’octubre, a les 19 hores tindrà lloc, com cada últim dimarts de mes des de fa sis anys, una manifestació en la porta blava del CIE de Sapadors, concretament en l’Avinguda Dr. Waksman, per a exigir el tancament definitiu d’uns centres que, d’acord amb la Plataforma CIES No, no respecten les condicions de salubritat i higiene, vulnerant, així, els drets a la salut, la dignitat i la integritat de les persones internes.

Però a més de la intolerable falta d’higiene, des de diferents plataformes han assegurat que aquests centres han rebut nombroses denúncies per maltractaments i humiliacions.

Els Centres d’Internament d’Estrangers són establiments públics, de caràcter no penitenciari, en els quals es reté de manera cautelar a estrangers sotmesos a expedients d’expulsió del territori nacional.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × quatre =