25n
25N
25N

Jaramillo: 'La situació del CIE d'Aluche no és diferent a la de Sapadors'

Jaramillo: 'La situació del CIE d'Aluche no és diferent a la de Sapadors'
20/10/2016 -

El regidor de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Roberto Jaramillo, ha assenyalat que no es poden posar solucions puntuals al que és una situació de vulneració greu dels drets humans i diu que les continues campanyes de fumigació de xinxes i altres insectes al CIE de Sapadors no solucionen el veritable problema de salubritat que patixen les persones internes. “Estes campanyes són recurrents des de 2014 i s’han revelat clarament insuficients. A més delaten la situació insostenible que es viu al recinte, on tampoc hi ha aigua calenta a les dutxes i no es presta el servici de traducció als interns, la qual cosa vulnera el dret d’assistència jurídica. Per estes raons demanem el tancament definitiu de les instal·lacions.”

“La situació que s’ha viscut esta matinada al CIE d’Aluche, amb el motí de mig centenar d’interns per a protestar per la lamentable situació que es viu a l’interior, revela les lamentables condicions amb què malviuen els interns. I esta circumstància no és un cas aïllat, no és en absolut diferent de la que s’està produint al centre de Sapadors de València”, ha declarat Roberto Jaramillo.

Jaramillo ha recordat, en sintonia amb la plataforma CIE No, que des del passat 5 d’octubre les instal·lacions del carrer dels Sapadors es troben tancades perquè s’està fumigant per a acabar amb la plaga de xinxes, paparres i altres insectes infecciosos, “la qual cosa mostra les condicions penoses en que estan malvivint les persones internes, recloses en una mena de presó sense que hagen comés cap delicte”.

Per estos motius, el regidor ha instat també el Jutjat número 3 de València que actue en conseqüència i tanque el CIE, atenent la demanda que interposà la plataforma CIE No el passat 16 d’agost, “ja que, tal i com estem veient, al seu interior es produïx una constant vulneració dels drets a la salut, la dignitat i la integritat de les persones internes”.

A més, Jaramillo ha denunciat “l’opacitat absoluta amb què des del Govern central s’estan gestionant estos centres d’internament, ja que, entre altres assumptes, ens han impedit fer la inspecció municipal”. En este sentit, ha recordat que quan una delegació municipal, encapçalada per l’alcalde Joan Ribó, va entrar al CIE de Sapadors, “les persones internes ens mostraren les picades de xinxes que patien i que, entre altres efectes, produïxen dolor, insomni i ansietat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + sis =

museo prehistoria
museo prehistoria