25n
25N
25N

Janssen preveu que Europa aprove la seua vacuna al març

Janssen preveu que Europa aprove la seua vacuna al març
10/02/2021 -

L’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seues sigles en anglés) preveu donar el seu vistiplau a la vacuna de Janssen contra el coronavirus al març, segons ha avançat el director executiu de Janssen Itàlia i president de la indústria farmacèutica italiana, Massimo Scaccabarozzi, en una entrevista en el ‘Corriere della Sera’ arreplegada per Europa Press.

“Hem presentat l’assaig de fase 3, el qual hauria de ser autoritzat per l’EMA al març. Es va provar en 43.783 participants de diversos grups d’edat i diverses latituds, des dels Estats Units fins a Amèrica Llatina, passant per Sud-àfrica, en el període en el qual la infecció era major”, ha explicat.

En aquest context, ha apuntat que la seua vacuna contra la COVID-19 sí podria ser més eficaç contra la variant sud-africana que unes altres com la d’AstraZeneca. “El president sud-africà, Cyril Ramaphosa, ha dit que té grans expectatives en la nostra vacuna. Provàrem la vacuna a Sud-àfrica en un moment en què la variant ja estava en circulació, i l’eficàcia mitjana en les formes moderades i greus va ser del 66 per cent”, ha ressaltat.

Preguntat sobre si la seua vacuna prevé el contagi i no només la malaltia greu i la mort, Scaccabarozzi ha destacat que “actualment no hi ha evidència que les vacunes puguen previndre la transmissió”. “Es necessiten temps d’observació més perllongats”, ha assenyalat.

Aquesta vacuna de Janssen, d’una sola dosi, aprofita la plataforma de vacunes ‘AdVac’ de la companyia, la qual també es va utilitzar per a desenvolupar i fabricar la vacuna davant del virus de l’Ébola de Janssen aprovada per la Comissió Europea i per a desenvolupar les seues vacunes experimentals contra el Zika, VRS i VIH. Així, aquesta plataforma tecnològica s’ha utilitzat per a vacunar més de 200.000 persones fins a hui. És estable en emmagatzematge a 2/8 graus centígrads durant tres mesos i a -20 graus durant dos anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − set =