25n
Orgull
Orgull

Gaffigan arriba a Les Arts per a acostar l'Orquestra al públic i convertir-la en un destí musical de referència

El director novaiorqués es posa al capdavant de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana per a les pròximes quatre temporades

Gaffigan arriba a Les Arts per a acostar l'Orquestra al públic i convertir-la en un destí musical de referència
06/09/2021 -

Mantenir i elevar el nivell de l’orquestra en el seu conjunt, aconseguir que siga un destí de referència per al panorama musical internacional, ampliar el repertori i, sobretot, fer que siga més accessible per al públic. Aquests són els objectius que es marca el nou director musical de Les Arts, James Gaffigan, per als pròxims quatre anys que treballarà al capdavant de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV).

Així ho ha manifestat aquesta vesprada en la qual serà la seua casa en les pròximes quatre temporades: el Palau de les Arts. El mestre s’ha presentat davant la societat valenciana amb una llarga trajectòria en diferents orquestres a la seua esquena i disposat a “aportar el que l’Orquestra necessita”. “No vinc a convertir-me en una estrela, sinó a millorar el que ja és bo“, ha assenyalat.

Gaffigan prendrà la batuta per primera vegada davant el públic diumenge que ve 12 de setembre, quan se celebrarà la XIV Jornada de Portes Obertes. Tancarà la jornada amb un concert simfònic en la qual l’OCV tocarà obres de Copland, Mozart, Prokófiev i Stravinski.

Precisament aquesta és una de les qüestions que més interessa al mestre: acostar l’òpera i la mateixa orquestra a la societat, fer-la més accessible. “Els meus pares no tenien la possibilitat de portar-me a veure la Filharmònica de Nova York quan jo era xicotet, per exemple. I molta gent es queda corpresa de l’òpera quan assisteix per primera vegada perquè no ha tingut oportunitat. Per això, per a mi és com una missió trencar eixe mur i que tothom, vinga d’on vinga, puga assistir a l’auditori”.

En aquest sentit, el director musical de Les Arts ha destacat que també considera clau mantenir eixe públic, que assistisca de manera regular i que “senta que el Palau li aporta”. També, que isca de la seua zona de confort amb una programació en la qual convisquen obres clàssiques com puguen ser les de Mozart amb unes altres no tan consolidades ací, com puga ser ‘Wozzeck’ de Alban Berg (maig i juny de 2022).

Respecte als músics, Gaffigan s’ha mostrat pròxim als intèrprets i ha explicat que pretén treballar a nivell individual i que tots i totes aprenguen de la resta per a millorar el so, que per a ell ja és d’un “elevat nivell”: “L’especial d’aquesta orquestra és que hi ha músics de moltes nacionalitats, amb espanyols i valencians. Cadascun ha aprés en la seua pròpia escola i és un motiu de celebració perquè enriqueixen. Vull donar-los eines per a quan estiguen fora amb altres directors o formacions”.

A més, ha reiterat que pretén fer de Les Arts una referència i que l’OCV isca de la Comunitat Valenciana cap als principals festivals internacionals, perquè “els músics ho mereixen i a l’Orquestra li agrada el que fa”.

Gaffigan ha aprofitat la seua presentació per a agrair l’oportunitat que li ha brindat Jesús Iglesias Noruega, director artístic de Les Arts. Iglesias ha felicitat el novaiorqués per la seua nova etapa, que durarà quatre temporades, i ha destacat el treball en equip i l’objectiu d’oferir una programació interessant i versàtil juntament amb el mestre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 3 =