Jaime Guillem, la cinquena generació de brodadors

Jaime Guillem està al capdavant del taller “Angelita Suay” de València

17/09/2018 -

Concursant del programa televisiu “Maestros de la Costura” i propietari del taller “Angelita Suay“, en honor a la seua iaia, Jaime Guillem sent passió pel brodat. I és que ve de família. Cinc generacions de brodadors que han viscut els anys daurats del brodat, però també l’època més grisa. Així i tot, Jaime mai ha abandonat la seua il·lusió per aquest ofici, quasi oblidat. Va decidir abandonar els seus estudis d’Enginyeria de Camins per a dedicar-se per complet a l’agulla. Des de llavors, segueix obrint-se camí en el món de la moda, treballant amb les últimes tendències, però també innovant per a portar el nom del seu taller, “Angelita Suau”, al més alt.

“Pocs mesos després de començar la carrera, la meua mare va faltar. En la meua casa hi havia treball, i vaig començar a fer-me càrrec compaginant-ho tot fins que l’agulla em va omplir tant que sabia que solament em voldria dedicar a açò. Em vaig moure pel cor i pel sentiment. Per a dedicar-te a açò és necessari tenir uns coneixements, però el que de debò et mou són les passions, les entranyes”. I és que aquest treball requereix hores i hores de dedicació perquè el resultat siga immillorable. “La meua meta seria unir els dos oficis que m’apassionen: la moda i el brodat. Per això, ja estem treballant en el llançament d’una línia de moda brodada“.

Jaime té la vista posada en el futur, però sense oblidar les seues arrels. De tots els seus treballs, sent orgull del mantell brodat que li va fer a la Mare de Déu per al besamans, i encara s’emociona quan parla del seu primer treball brodat en or, encàrrec d’un poble de Huelva. “Millor o pitjor sempre hem viscut d’açò. L’artesà brodador és un ofici que desgasta molt la vista, i que s’està perdent. De la meua generació, sóc dels pocs que queden”, però Jaime no canvia per res el sacrifici de tots aquests anys i, per descomptat, pensa seguir creixent.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + setze =

sagunt a escena 2019
turismo salou