25n
25N
25N

L'esquerra valenciana s'enfronta al Govern per la retallada de 353 milions

El delegat del Govern demana no “fer demagògia” i PSPV i Compromís carreguen contra la retallada de l’Executiu

L'esquerra valenciana s'enfronta al Govern per la retallada de 353 milions
04/01/2018 -

La decisió del Ministeri d’Hisenda de disminuir en 353 milions d’euros els lliuraments a compte a la Generalitat Valenciana per la pròrroga dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) ha enfrontat el Govern amb l’esquerra valenciana, especialment amb el PSPV i Compromís, que han carregat durament contra l’Executiu.

El delegat de l’Executiu a la Comunitat, Juan Carlos Moragues, ha assegurat que el pagament als proveïdors està garantit i dir el contrari és “faltar a la veritat” i “fer demagògia“. Així mateix, ha recalcat que sense PGE en 2018, “els interessos valencians ixen discriminats i perjudicats”.

No obstant això, en PSPV i Compromís, la notícia ha molestat molt. El síndic del PSPV en les Corts, Manolo Mata, ha lamentat “la desídia, la incompetència i els errors manifests de Rajoy i del seu sicari Montoro”, i ha incidit en el “desvergonyiment de destinar a la Comunitat encara menys recursos que en 2017″ malgrat haver incomplit la seua promesa de reformar el sistema de finançament abans de 2018.

En aquest sentit, Mata ha assenyalat que es tracta clarament d’un error de càlcul i de falta de previsió “que ara no podem assumir els valencians, ja que ja hem tancat un pressupost comptant amb els diners previstos” i ha instat a Rajoy al fet que aclarisca “d’on i a qui vol llevar-li els recursos”.

Des de Compromís, qualifiquen d'”insult als valencians i valencianes” la decisió. El seu síndic en les Corts, Fran Ferri, ha lamentat “una situació que traspassa tots els límits” i ha explicat que “mentre la societat valenciana està reivindicant unànimement la necessitat d’un finançament just, el govern de Mariano Rajoy no solament és incapaç d’establir un nou model en 2017 sinó que es destapa amb una retallada en el que hem de rebre en 2018”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 2 =

bombers
CCCC
bombers