25n
25N
25N

L'IVF llança una estratègia de suport financer a les empreses que mobilitzarà 420 milions contra els efectes de la pandèmia

L'IVF llança una estratègia de suport financer a les empreses que mobilitzarà 420 milions contra els efectes de la pandèmia
29/10/2020 -

L’Institut Valencià de Finances (IVF) llançarà una estratègia de suport financer “sense precedents” per a ajudar les empreses valencianes i autònoms a lluitar contra les conseqüències econòmiques de la Covid i que mobilitzarà 420 milions d’euros. “El nostre teixit empresarial és clau per a la creació d’ocupació i riquesa, per la qual cosa més enllà de les línies de crèdit tradicionals de l’IVF, hem apostat per una estratègia que augmenta la nostra implicació en el finançament de les empreses”, ha assenyalat Manuel Illueca.

En concret, la nova Estratègia de Suport Financer a les Empreses està formada per quatre fons d’inversió estratègics diferents participats per l’IVF i de gestió privada, als quals les empreses podran adherir-se en funció de la seua solvència i situació.

El fons que coparà la major part dels recursos serà el Fons Valencià de Creixement i Competitivitat Empresarial ‘Creix’, dotat amb 50 milions d’euros per a inversió en capital i préstecs participatius, amb capacitat per a mobilitzar fins a 200 milions. Estarà destinat a empreses amb capacitat per a generar valor a fi d’impulsar el seu creixement i competitivitat.

“Les empreses que han superat amb èxit la crisi tindran a la seua disposició facilitats creditícies amb diferents graus de subordinació i fons de capital de risc, amb gestió privada i inversió pública minoritària per a finançar la realització d’inversions estratègiques i l’execució d’operacions corporatives de fusió i adquisició d’empreses”, ha remarcat sobre aquest tema el director de l’IVF després d’incidir en què això ajudarà a “augmentar la grandària mitjana de l’empresa valenciana i afavorir la seua competitivitat”.

Per part seua, el Fons Valencià d’Impuls Empresarial ‘Impulsa’ cerca reforçar la solvència de les empreses valenciana viables i ajudar a la reestructuració del seu deute, incidint en els sectors més afectats per la pandèmia com el turisme, l’oci i el transport. L’Institut Valencià de Finances llançarà la setmana vinent la convocatòria per a l’adjudicació de la gestora privada del fons i estarà destinat a operacions d’entre 500.000 euros i 2,5 milions d’euros, amb una participació pública minoritària. “Aquests préstecs participatius ajudaran a absorbir el deute no sostenible de les empreses”, ha apuntat Illueca.

Aquest fons s’uneix també a la línia de préstecs participatius amb la qual ja compta l’IVF, dotada amb 40 milions d’euros i gestionada en exclusiva amb fons públics per als préstecs participatius inferiors als 500.000 euros.

A més, es crearà també per a empreses amb grans dificultats de solvència el Fons Valencià de Resiliència, orientat al sanejament de companyies que es consideren estratègiques pel seu impacte sobre el territori, el teixit productiu i l’ocupació.

Aquest fons està pensat com a eina d’últim recurs per a aquelles companyies que no puguin accedir als vehicles de gestió privada i per tant queden fora del fons ‘Impulsa’, però el caràcter estratègic del qual aconselle una intervenció pública, a l’empara de les mesures de recapitalització que contempla la flexibilització del Marc Temporal de la Unió Europea. El Fons Impulsa i el de Resiliència mobilitzaran en el seu conjunt 70 milions d’euros.

“Necessitem prendre mesures perquè els problemes de liquiditat de les empreses valencianes no es convertisquen en un problema de solvència que pose en perill la continuïtat de projectes perfectament viables”, ha reiterat Manuel Illueca.

Emprenedoria

Finalment, el Fons Valencià per a l’Emprenedoria ‘Emprén, dotat amb 150 milions d’euros fins a 2027, donarà suport als nous projectes empresarials de la Comunitat “amb els quals volem redoblar els esforços d’ajuda a l’emprenedoria valenciana i garantir la creació de noves empreses vinculades a la transformació del teixit productiu i la digitalització”.

“La falta d’accés al finançament per part de les persones emprenedores constitueix una fallada de mercat que l’IVF ve cobrint des de fa uns anys, mitjançant préstecs participatius, deute subordinat i fons de capital de risc de gestió privada. El suport a aquestes empreses en la fase de recuperació de l’activitat resultarà fonamental per al desenvolupament de nous sectors que vinguen a complementar als tradicionals”, ha indicat el responsable de l’IVF per a qui “en un moment com l’actual resulta fonamental garantir una oferta rellevant de fons de capital llavor que responga al gran dinamisme de les universitats valencianes i a la gran projecció d’espais com La Marina d’Empreses de València o el Districte Digital d’Alacant”.

Aquests quatre fons se sumen a les dues línies de crèdit bonificat que ja té l’IVF i la SGR de suport a les persones treballadores per compte propi i microempreses. “Des de la Generalitat farem l’esforç necessari per a promoure noves operacions d’inversió en la Comunitat, que s’han vist paralitzades per la situació generada per la pandèmia, sense deixar de costat les operacions de circulant i de suport a les pimes, microempreses i autònoms amb les quals tradicionalment compta l’IVF”, ha conclòs Manuel Illueca.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − tres =