25n
25N
25N

L’Institut Valencià de Cultura presenta VLC Pitch Forum a la Filmoteca

L’Institut Valencià de Cultura presenta VLC Pitch Forum a la Filmoteca
06/11/2019 -

El director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’Institut Valencià de Cultura, José Luis Moreno; la regidora d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València, Maite Ibáñez; el guionista i cineasta Gabi Ochoa, com a representant de La República del Lápiz; i Teresa Cebrián, com a representant d’EDAV (Escriptors de l’Audiovisual Valencià), han presentat els continguts de la primera edició de VLC Pitch Forum.

A la roda de presentació de VLC Pitch Forum també ha assistit el guionista i cineasta mexicà Guillermo Arriaga, que és la figura convidada d’aquestes jornades formatives sobre l’escriptura de guió.

Guionistes vinguts de diversos punts d’Espanya estan participant en la primera edició de VLC Pitch Forum, que naix amb l’objectiu de ser un ‘campus talent’ a València per a treballar els seus guions, tant de llargmetratges com de sèries de ficció, junt amb professionals de gran talla i mostrar els seus treballs davant de plataformes, productores i cadenes com Viacom, Movistar+, Atresmedia Studios, TVE, MediaPro, Nadie es Perfecto, Avalon o Filmax, entre altres.

Els participants reben tutories individuals amb la productora i ‘coach’ Marian Sánchez Carniglia, que ha treballat sota les ordes de directors com ara Ron Howard, Cameron Crowe, Bryan Singer, els germans Coen i James Cameron. També participen en les ‘secret writer’s room’, en les quals mantenen xarrades amb creadors espanyols de primera fila.

El dijous 7 de novembre se celebra en el marc de VLC Pitch Forum la cinquena edició de One to One, organitzat per EDAV i Fundació SGAE. Al matí se celebrarà la sessió de ‘pitch’ o micropresentació de guions dels projectes seleccionats per les dues entitats, mentre que de vesprada tindran lloc les reunions dels autors amb els productors.

En el mateix esdeveniment, se celebrarà també la VIII Roda de Guions, presentació dels guions de llargmetratge de ficció beneficiaris d’una ajuda a l’escriptura en la convocatòria de l’Institut Valencià de Cultura. Els guionistes participants en la Roda també tindran l’ocasió de presentar els seus treballs i reunir-se amb els productors participants en el VLC Pitch Forum.

El divendres 8 de novembre arribarà el punt àlgid de VLC Pitch Forum: al matí es duran a terme a la Sala 7 de l’edifici Rialto les micropresentacions dels cinc guions de llargmetratges i cinc de sèries de ficció, a més dels dos seleccionats per la Universitat Carlos III de Madrid i el campus de Gandia de la Universitat de València; de vesprada, a les 18 h, la ‘masterclass’ impartida per Guillermo Arriaga a La Mutant; i, a la nit, el lliurament de premis.

Guillermo Arriaga a València

VLC Pitch Forum compta amb el reputat escriptor i guionista mexicà Guillermo Arriaga perquè impartisca una ‘masterclass’ dins de les seues activitats. A més, dissabte a les 12 h a la Biblioteca Municipal Clara Santiró i Font (dins de La Rambleta), presentarà el seu llibre ‘El Salvaje’, que va rebre el Premi Mazatlán de Literatura, junt amb Eduardo Guillot, responsable de programació de La Mostra de València.

També es projectaran ‘Los tres entierros de Melquiades Estrada’ (2005), amb xarrada-col·loqui moderada per Marian Sánchez Carniglia (VLC Pitch Forum) i amb la participació del cineasta Pedro Rosado, i ‘Lejos de la tierra quemada’ (2008), amb xarrada-col·loqui moderada per Gabi Ochoa (VLC Pitch Forum) i amb la participació de Sara Mansanet, directora del festival La Cabina i Pau Martínez, cineasta.

Les projeccions es faran a La Mutant amb entrada gratuïta dissabte i diumenge (respectivament) a les 18 h.

Per a Guillermo Arriaga, la construcció de personatges és fonamental en el desenvolupament de qualsevol obra audiovisual. Però la forma en què ell ho fa no està basada en les formes clàssiques dels estudiosos del guió. Els seus personatges es construeixen des de la proxèmica: la roba, les mirades, els defectes, les característiques físiques, la forma en què sedueixen i molts altres aspectes més.

De totes aquestes qüestions sobre l’ofici de guionista dissertarà Guillermo Arriaga en la ‘masterclass’ que oferirà a La Mutant divendres a les 18 h. Arriaga va ser guanyador del premi al millor guió en el Festival de Cannes en 2005 i és conegut per guions de pel·lícules com ara ‘Amores perros’, ‘21 gramos’, ‘Babel’, ‘Los tres entierros de Melquiades Estrada’ i ‘The Burning Plain’.

VLC Pitch Forum està organitzat per La República del Lápiz, Institut Valencià de Cultura, Fundació SGAE i EDAV, en col·laboració amb la Regidoria d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València i La Mutant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 2 =

caixaontinyent
lleida 2020
paterna