caixa popular

L'IVC presenta a la Filmoteca el cicle 'La bellesa captiva. Jardins de cinema'

L'IVC presenta a la Filmoteca el cicle 'La bellesa captiva. Jardins de cinema'
03/04/2018 -

L’Institut Valencià de Cultura presenta a la Filmoteca de València un cicle de quatre pel·lícules en què els jardins ocupen un lloc destacat. La mostra s’inaugura el dimecres 4 d’abril, a les 20.00 hores, amb la projecció del documental britànic ‘Pintando el jardín moderno: de Monet a Matisse” (2016) de David Bickerstaff.

El cicle ‘La bellesa captiva. Jardins de cinema’ està organitzat en col·laboració amb la Fundació Enrique Montoliu (FUNDEM), una entitat privada sense ànim de lucre dedicada des de 1996 a la conservació de la fauna i la flora mediterrània.

El documental inaugural serà presentat al públic de la sala Berlanga de la Filmoteca per Pilar Serrano i Enrique Montoliu, president de FUNDEM, i podrà tornar a veure’s el dimecres 5 d’abril a les 18.00 hores.

Basat en una exposició homònima de la Royal Academy of Arts de Londres, el documental ‘Pintando el jardín moderno: de Monet a Matisse’ examina les diverses maneres de pintar jardins des de l’impressionisme fins a les avantguardes. També analitza la relació dels jardins amb grans pintors, com ara Monet, Bonnard, Liebermann, Pisarro o Sorolla.

Aquest cicle sobre la presència del jardí en el cinema permetrà, a més, revisar tres títols que conserven tot l’interés que van despertar en el moment de la seua estrena: ‘Bienvenido Mr. Chance’ (1979) de Hal Ashbi, ‘Eduardo Manostijeras’ (1990) de Tim Burton i ‘El perro del hortelano’ (1995) de Pilar Miró.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 14 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris