25n
25N
25N

IVC obri el canal 'Queda't a casa' per a donar contingut cultural i "seguir en contacte amb els espectadors"

IVC obri el canal 'Queda't a casa' per a donar contingut cultural i "seguir en contacte amb els espectadors"
26/03/2020 -

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) ha obert el canal #QuedatACasa amb l’objectiu d’oferir a la ciutadania diversos continguts culturals relacionats amb les arts escèniques, el cinema, la música i les arts plàstiques i “seguir en contacte amb les espectadores i espectadors” durant aquest període de confinament pel Covid-19.

Cada setmana el canal (accessible en https://ivc.gva.es/val/ivc-val/noticies-ivc/noucanalivc) oferirà una programació de totes les àrees de l’IVC al llarg de la Comunitat Valenciana.

El director general de l’IVC, Abel Guarinos, explica: “El canal #QuedatACasa naix amb el quàdruple objectiu de seguir en contacte amb les espectadores i espectadors, d’oferir a la ciutadania diversos continguts culturals relacionats amb l’IVC; de continuar donant visibilitat als professionals valencians dels sectors audiovisuals, escènics, musicals i plàstics; i de col·laborar a fer més lleuger el confinament a les nostres cases per a evitar així la propagació del coronavirus”.

En l’apartat audiovisual, els usuaris poden accedir a tres mostres de pel·lícules restaurades per l’Arxiu Fílmic de la Filmoteca de l’Institut Valencià de Cultura. Es tracta de seqüències dels orígens de l’animació cinematogràfica de la primera dècada del segle XX.

PER Als MÉS XICOTETS

També hi ha material audiovisual per als més xicotets en #lafestadelcurtacasa amb animació per a tots els públics. Arranca amb els títols ‘Greta i els vegetafantástics’, de Jorge Bellver, una colla de superherois vegetals que aporten una dieta saludable.

També es pot trobar un curtmetratge poètic sobre l’amistat de dos xiquets de diferents cultures. Es tracta de ‘Oa’, de Jaime Maestro, en el qual dos xiquets emprendran un viatge que marcarà les seues vides per sempre. I del mateix director, ‘El venedor de fum’, que té un Premi Goya al millor curt d’animació.

Igualment, es podrà gaudir del curt de Vicente Mallols ‘El criptozoólogo’, l’aventura d’un investigador a la recerca del ‘mosquifante’, un animal que viu en una remota illa de les mars del Sud.

En l’apartat d’arts escèniques es podran veure dues propostes de produccions de l’IVC. D’una banda ‘Alexandria’ escrita per Guadalupe Sáez i Mertxe Aguilar i dirigida per Juan Pablo Mendiola, estrenada l’octubre de 2018 en el Teatre Rialto de València.

Es tracta d’una obra “molt oportuna”, ja que és una reflexió sobre la presència en les nostres vides de les noves tecnologies, en aquest moment de forçosa dependència digital, destaca la Conselleria de Cultura en un comunicat.

L’altra proposta és la producció de dansa ‘Més a prop’, un espectacle sobre les emocions bàsiques amb direcció i coreografia de Noèlia Liñana, que s’ha representat en els diversos teatres de l’IVC i moltes ciutats del Circuit Cultural Valencià.

En l’apartat de música les propostes d’aquesta setmana són molt variades. Una primera proposta és el concert homenatge a Paco Muñoz celebrat en el Teatre Principal de València el 10 de març de 2018.

Aquest era el tercer dels recitals de comiat del cantautor valencià i va comptar amb les actuacions i la col·laboració d’artistes com Aitana Ferrer, Nacho Mañó, Melòmans, Miquel Gil, Teresa Segarra i Amàlia Garrigós.

L’altra cita musical és l’actuació de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, unitat artística dependent de l’IVC, dirigida per Pablo Rus, que interpreta ‘Nits als jardins d’Espanya’ de Manuel de Falla, en el qual actua al piano el solista Antonio Galera.

En l’àmbit de les arts plàstiques, es convida a una aproximació a l’exposició ‘Històries, mirades, dones. Visions de la diferència’ que es troba en el Museu de Belles Arts de Castelló.

Comissariada per Irene Gras Cruz, aquesta exposició se centra en les dones en l’art, amb la finalitat de difondre i facilitar el coneixement del patrimoni cultural del museu per a buscar una relectura i reinterpretació de la col·lecció sense l’influx patriarcal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + huit =