25n
Orgull
Orgull

L'IVASS activa un "pla de xoc" amb 279 contractacions per a cobrir vacances i permisos estivals del personal

L'IVASS activa un "pla de xoc" amb 279 contractacions per a cobrir vacances i permisos estivals del personal
18/07/2021 -

L’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària (IVASS), adscrit a la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha posat en marxa un “pla de xoc” amb 279 noves contractacions per a cobrir les vacances i els permisos del personal durant aquest estiu.

L’entitat ha destinat un total d’1.187.510,80 euros per a reforçar les plantilles dels centres i serveis amb què compta en les tres províncies de la Comunitat Valenciana, segons ha concretat la Generalitat en un comunicat.

Aquest increment en el volum de contractació laboral es correspon amb el reforç de personal efectuat en 14 categories professionals, principalment en els llocs d’atenció directa de les residències, com a cuidador amb 175 contractacions noves, ajudant de residència amb 28 i infermeria amb 17. Així mateix, s’han reforçat els llocs de responsable de torn, fisioteràpia, psicologia, terapeuta i monitor ocupacional, cuina, auxiliars de manteniment, governanta, peons i treball social.

La directora general de l’IVASS, Noelia Martí, ha afirmat que aquest pla de reforç i substitucions permetrà cobrir les vacances del personal dels centres i serveis de l’IVASS en les tres províncies de la Comunitat, al mateix temps que ha destacat que per a l’elaboració i desenvolupament del mateix “s’ha comptat amb la col·laboració dels sindicats i de tots els departaments de l’entitat”.

Martí ha explicat que, igual que l’any passat, i a causa de l’emergència sociosanitària de la Covid-19, s’ha hagut de suspendre el programa d’Estades Vacacionals, per la qual cosa les persones usuàries romanen en les seues residències. No obstant això, ha valorat que la posada en marxa d’aquest pla de xoc vacacional “no sols garanteix la continuïtat assistencial en tots els recursos de l’IVASS, sinó que també possibilita el merescut descans dels professionals”.

L’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària compta amb una cartera de serveis que supera els 30 recursos de diferent tipologia entre residències, centres d’atenció diürna, centres ocupacionals, habitatges tutelats, unitat de tuteles i centre especial d’ocupació.

Actualment té una plantilla de més de 800 professionals i atén al voltant de 1.200 persones amb diversitat funcional intel·lectual, dany cerebral adquirit, persones amb malaltia mental crònica i majors dependents.

A més, la unitat tècnica de tuteles atén ja més de 3.000 persones, majors d’edat, tutelades per la Generalitat Valenciana i continua el procés de territorialització del servei per a assumir l’atenció d’un miler més de casos que falten per transferir des de les direccions territorials de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 7 =