caixa popular

"L'adrenalina del moment et dóna ales" Iván Penalba, veí d'Alfafar

Iván Penalba aconsegueix superar la marca espanyola registrada fins al moment per un espanyol en aquesta prova

"L'adrenalina del moment et dóna ales" Iván Penalba, veí d'Alfafar
02/05/2018 -

Iván Penalba, veí d’Alfafar ha tornat d’Àfrica amb el rècord espanyol d’aquesta prova, fent una marca de 249 quilòmetres en 24 hores. Penalba destaca el suport rebut per la qual ha sigut la seua família durant la competició.

Una il·lusió, moltes ganes d’aconseguir superar el rècord espanyol i un gran esforç tant mental com a físic, han fet que Iván Penalba, un jove de 26 anys i veí del municipi, haja aconseguit superar les marques aconseguides fins al moment per un espanyol.

Per a l’alfafarense, que va començar a córrer fa tres anys quan va patir una lesió futbolística, córrer s’ha convertit en un estil de vida.

Iván Penalba, destaca que, “cada matí quan m’alce, sent que vull seguir corrent, tinc la ment i el cos preparat”, aquesta és la motivació que li fa superar-se. Com entrena la ment? “Leo molt, visualitze, escolte música relaxant i viu envoltat de missatges motivadors per a creure i assimilar que aconseguiré el que em propose”. Un exemple és la seua última gesta a Àfrica, en la casa on s’allotjava tenia per les parets molts missatges positius que reforçaven la idea d’aconseguir el seu objectiu, tornar a Espanya amb el rècord aconseguit.

Quan ens explica el seu viatge a Àfrica, en recordar se li estarrufa la pell, es queda amb el tracte humà, amb totes les emocions viscudes i amb la part solidària que allí va viure durant quasi tres mesos. Consistia a ajudar a joves amb pocs recursos a preparar-se per a diverses proves esportives, ajudant-los a entrenar, a conéixer l’alimentació correcta, respectar les hores de descans, etc. D’aquesta manera va aconseguir, al costat d’altres companys, que molts d’ells aconseguiren els seus propòsits, acabar les diferents proves aconseguint bons resultats, aprenent a creure en ells mateixos i sabent que amb esforç i dedicació tot és possible.

Si li preguntem en quin pensa quan corre, ell ho té clar, el seu secret, “tenir la ment al cent per cent per a tenir el físic preparat, és el principal. Cada 10 quilòmetres vaig pensant en els deu següents. Tinc la ment en blanc, gaudisc de cada moment i si sorgeixen obstacles naturals, com en el cas d’Àfrica, que anaven eixint bitxos que impactaven en la meua cara principalment però també en la resta del meu cos, doncs vaig pensant com superar aqueixos xicotets obstacles que van sorgint d’una manera natural”.

Aquest jove alfafarense ara vol provar, fallar, aprendre i gaudir dels moments tan intensos que la vida li ha preparat. Vol seguir amb el repte solidari, “Creant Somriures”, ja que, d’alguna manera, gràcies a aquesta iniciativa s’ha convertit en referent en el món del running.

El seu pròxim objectiu serà anar a Toledo a seguir amb el seu repte solidari, a través de carrera de relleus on seguirà arreplegant aliment per a “crear somriures”. A més llarg termini, es planteja diverses opcions que encara no té molt clares, d’una banda, participar en el mundial de Croàcia, que es disputarà al setembre. I també té al cap participar al desembre a Taiwan, on li han convidat a participar.
Penalba segueix lluitant per aconseguir les seues metes i encara que no sempre relacionades amb el món del running, ara es planteja escriure un llibre on explicar la seua història i experiència en aquest campionat d’Àfrica, per a poder plasmar tot el que va sentir personalment i professionalment.

Sabem que, si segueix avant amb aquesta idea, sens dubte serà un èxit com tot el que ha fet aquest jove que té per objectiu “Crear Somriures”. Des de l’Ajuntament d’Alfafar, li seguirem recolzant com fins al moment tendint-li la mà sempre que ho necessite. Un veí referent i exemple a seguir per tots els i les alfafarenses.
Si vols contribuir en el projecte d’Iván Penalba pots posar-te en contacte amb ell a través de les seues xarxes socials, ajudant-lo a crear somriures.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 5 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris