25n
Orgull
Orgull

L'IVAM acull a la tardor una coproducció de Jean Dubuffet, una mostra de Zineb Sedira i un projecte de Calvo

L'IVAM acull a la tardor una coproducció de Jean Dubuffet, una mostra de Zineb Sedira i un projecte de Calvo
29/08/2019 -

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) de València acollirà la pròxima tardor tres noves exposicions, en concret, una coproducció internacional de Jean Dubuffet, una mostra de Zineb Sedira i un projecte de Carmen Calvo, segons ha informat el museu en un comunicat.

Així, en aquesta nova temporada, en la qual l’IVAM continuarà celebrant el seu 30 aniversari, es donarà pas tant a l’art brut de l’artista francés Jean Dubuffet com a la mirada documentalista i reivindicativa de les dones amb Zineb Sedira i Carmen Calvo. Amb aquestes propostes, el centre cultural pretén acostar a l’art del segle XX.

El programa expositiu de tardor en el Institut Valencià d’Art Modern arrancarà el 17 de setembre amb una nova intervenció en la façana del museu de la mà de l’artista valenciana Carmen Calvo, Premi Nacional d’Arts Plàstiques en 2013.

L’obra de Calvo, titulada ‘Els cels estan cosits‘, pretén representar a les dones anul·lades, manipulades o víctimes d’injustícies a través d’una fotografia intervinguda, ha explicat l’IVAM.

Aquest treball mostra un retrat d’una dona anònima i atemporal, de 9 metres per 9 metres, que posarà el focus en la igualtat de gènere i en el mercat laboral. El projecte s’emmarca dins de la línia IVAM Produeix.

D’altra banda, Jean Dubuffet protagonitzarà en aquest museu, a partir del 8 d’octubre, una coproducció internacional amb el Museu de les civilitzacions d’Europa i del Mediterrani (MUCEM) de Marsella. La mostra, ‘Un bàrbar a Europa’, exhibeix “una cuidada selecció” d’al voltant de 150 obres entre pintures, dibuixos, escultures, gravats, documentació i objectes que permetran al públic aproximar-se a l’obra d’aquest artista francés.

Així mateix, el públic podrà reflexionar sobre la vinculació de Dubuffet amb cultures no occidentals en relació amb l’art primitiu. L’exposició compta amb el suport de la Fondation Dubuffet a París i la Collection de l’Art Brut a Lausana, així com de nombroses institucions i col·leccions particulars europees, ha precisat l’IVAM.

Posteriorment, a partir del 30 d’octubre, el treball de Zineb Sedira (París, 1963), una artista multidisciplinària que viu a Londres i treballa entre Algèria, París i Londres, explorarà les nocions de família, tradició, el desplaçament cultural i les seues conseqüències en una altra exposició.

Les obres de Zineb Sedira, càmera, fotògrafa i documentalista, s’han inspirat en la seua pròpia cerca d’identitat, la d’una dona amb uns orígens i una geografia molt particulars, per a anar evolucionant a temes universals com les petjades del colonialisme i les migracions, ha comentat el museu valencià.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 20 =