25n
25N
25N

L'IVAM organitza unes jornades sobre Art Brut

El museu reflexiona sobre aquest corrent artístic amb motiu de l’exposició ‘Jean Dubuffet. Un bàrbar a Europa’

L'IVAM organitza unes jornades sobre Art Brut
23/01/2020 -

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) organitza el divendres 24 i el dissabte 25 de gener les jornades ‘Què va ser de l’Art Brut?’, amb l’objectiu de reflexionar sobre aquest corrent artístic i les seues influències en diferents àmbits amb motiu de l’exposició ‘Jean Dubuffet. Un bàrbar a Europa’, que acull el museu fins al 16 de febrer.

Va ser l’artista francés Jean Dubuffet qui va encunyar en 1945 el terme ‘Art Brut’ per a referir-se a les obres creades per persones alienes al món artístic, sense formació acadèmica i fora de la cultura oficial. Un terme que serà objecte d’anàlisi a l’IVAM al llarg d’aquestes jornades gratuïtes (prèvia inscripció) per a determinar l’actualitat d’aquestes pràctiques i les seues múltiples derivacions i interferències.

La crítica d’art, comissària d’exposicions i dibuixant Mery Cuesta encetarà el congrés el 25 de gener a les 18 hores amb la seua conferència ‘El arte irreductible: Espejismos del Art Brut’.

La ponència de Luis Sáez, director artístic del col·lectiu Debajo del Sombrero, tancarà la jornada amb l’anàlisi dels ‘Lenguajes pasivos del arte. Lenguajes padecidos’.

El dissabte 26 de gener la investigadora i comissària especialitzada en Art Brut, Graciela García, abordarà aquest corrent artístic en la seua conferència titulada ‘Art Brut. Desaprendizaje para artistas locos por descondicionarse’. El realitzador audiovisual, comissari i pintor Andrés Hispano clausurarà el simposi amb la xarrada ‘El triunfo de Hiperia. Una centralidad para el arte Outsider’.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 13 =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent