L'Ivace llança el 'Accelerathon Reptes-Aigua' per a seleccionar la millor iniciativa 'startup' especialitzada en aigües residuals

Guardar

laboratorios-pruebas-covid19
laboratorios-pruebas-covid19

L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), en col·laboració amb l'Institut Tecnològic Metalmecánico, Moble, Fusta, Embalatge i Afins (Aidimme) i la Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (Redit), han llançat la iniciativa 'Accelerathon Reptes-Aigua', una competició d'innovació oberta sobre reptes en aigües residuals entorn dels tractaments, reutilització d'aigua, energia i matèries primeres.

Aquesta competició està oberta a empreses emergents o 'startup's, universitats, instituts tecnològics, associacions empresarials, ajuntaments, polígons industrials, pimes i persones emprenedores.

Entre tots els reptes i solucions presentades, se seleccionarà la millor proposta que, posteriorment, serà accelerada per a presentar-la a la pròxima convocatòria del programa LIFE.

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat "el paper reconegut que té l'Ivace a Europa i la seua activitat en la línia amb els objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU".

La iniciativa, que coordina l'Ivace a nivell nacional, aprofita, així mateix, el cabal de recursos i coneixements del Projecte Europeu Interreg Europe TRIS, en el qual participen l'Ivace i Aidimme i l'objectiu del qual és compartir les millors pràctiques sobre simbiosi industrial entre les regions europees i fer costat a les autoritats públiques i organismes en l'eficiència d'ús dels recursos i en la competitivitat de les seues pimes, a través de la millora de les polítiques regionals.

En aquest sentit, Climent ha incidit en què "'Accelerathon Reptes-Aigua' dona resposta al sisé Objectiu de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, que indica la necessitat de tindre aigües netes, lliures de residus i que es puguen reaprofitar i valorar".

Per part seua, el president de Redit i d'Aidimme, Fernando Saludes, ha comentat que "aquestes iniciatives són molt interessants, ja que permeten, a partir d'uns reptes definits, plantejar solucions creatives i aportar enfocaments diferents que ens permetran avançar en la millora d'un procés tan important com és el tractament d'aigües".

Seminari web de presentació

Per a explicar tots els detalls, l'Ivace ha organitzat un seminari web de presentació que tindrà lloc dijous que ve, 28 de maig, a les 18.00 hores.

Amb la competició, es pretén identificar solucions innovadores i reptes mediambientals en matèria d'aigua definits per empreses, ajuntaments o entitats.

A partir d'ací, es conformaran diversos equips multidisciplinaris que dissenyaran projectes sobre tractaments avançats, recuperació d'aigua, energia i matèries primeres a partir d'aigües residuals, aportant així possibles solucions al repte global llançat en l'Accelerathon.

Els projectes guanyadors optaran a un 'tiquet europeu d'acceleració' que els permetrà accedir a iniciatives de 'networking', arribar a mercats internacionals, contactar amb possibles inversors o optar reeixidament a subvencions de la Unió Europea per a projectes pilot demostradors de fins a 2 milions d'euros en la Comunitat Valenciana.

L'organització és a càrrec de l'Ivace i la 'startup' Europe Accelerator de la Fundació Finnova, en col·laboració amb Seimed, Redit i Aidimme, amb el suport institucional de la Comissió Europea, en el marc de Water Startup Europe Awards.

Arxivat a:

Destacats