25n
25N
25N

Ivace Innovació rep prop de 120 projectes de nous productes enfront de la COVID-19 que han ajudat a activar més de 700 llocs de treball

Ivace Innovació rep prop de 120 projectes de nous productes enfront de la COVID-19 que han ajudat a activar més de 700 llocs de treball
10/06/2020 -

La Unitat d’Innovació de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha rebut en menys d’un mes un total de 117 sol·licituds de petites i mitjanes empreses a la convocatòria InnovaProD-CV COVID.

Aquesta convocatòria dona suport al desenvolupat de productes innovadors o millora substancial dels existents que ajuden a fer front a l’emergència sanitària provocada per la pandèmia.

Aquests 117 projectes tenen previst generar una inversió empresarial de 17,3 milions d’euros i la seua execució ha permés activar més de 700 llocs de treball. Del total de sol·licituds rebudes, prop de 43 % procedeixen de xicotetes empreses i un 23 % de microempreses.

L’activitat de les empreses per a atallar l’actual crisi sanitària s’ha centrat principalment en el disseny i la fabricació de màscares quirúrgiques i higièniques reutilitzables, en el desenvolupament de desinfectants sostenibles i solucions hidroalcohòlics, en la fabricació de pantalles facials de protecció antiviral i en el disseny de respiradors mecànics.

També estan treballant en el disseny i desenvolupament d’un túnel de desinfecció per a carrets de supermercats, de sistemes de control d’accés a edificis així com en nous envasos per a desinfectants, entre altres.

El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, ha destacat la “capacitat de resposta del teixit empresarial de la Comunitat i el seu esforç per readaptar-se i reorganitzar-se i bon exemple d’això són la varietat de projectes rebuts en l´Ivace”.

En aquest sentit, Climent ha indicat que “la situació d’alarma inicial va portar a l’Ivace a redactar en temps rècord dues noves convocatòries d’ajudes que han sigut més que reeixides i que posen de manifest una vegada més que tenim en la Comunitat un potencial per a tirar avant i un empresariat al qual continuarem secundant perquè són la nostra taula de recuperació”.

InnovaProD-CV COVID compta amb un pressupost de cinc milions d’euros amb els quals es donaran suport a projectes amb un mínim de 15.000 euros de cost amb ajudes de fins a un màxim de 200.000 euros.

En el moment de la concessió de l’ajuda, les pimes poden sol·licitar una bestreta de l’ajuda que pot arribar fins a un 75 % del concedit en el cas de les petites empreses i de fins a un 50 % per a les mitjanes amb un aval del 25 % de l’import anticipat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × quatre =