25n
25N
25N

Ivace quadruplica les ajudes per a fomentar en comunitats energètiques locals instal·lacions d'autoconsum compartit

Ivace quadruplica les ajudes per a fomentar en comunitats energètiques locals instal·lacions d'autoconsum compartit
03/01/2021 -

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través d’Ivace Energia, ha quadruplicat el pressupost previst per a 2021 per a impulsar les instal·lacions d’autoconsum d’energia elèctrica en comunitats d’energies renovables.

Aquest programa, que es va posar en marxa per primera vegada l’any passat amb un pressupost de 550.000 euros, comptarà en 2021 amb un pressupost total de dos milions d’euros, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Es tracta d’una línia d’ajudes dirigida específicament a les comunitats locals d’energia, a través de la qual se subvencionarà fins a un 65% el cost dels projectes d’energia solar fotovoltaica, per a la generació i autoconsum col·lectiu, d’energia elèctrica.

La directora general de l’Ivace, Júlia Company, ha defensat que sense un canvi “urgent” del nostre model energètic “és impossible guanyar la carrera al canvi climàtic” i ha remarcat que aquesta transició energètica “no sols ha de portar-nos a un model sostenible sinó també a nou model més just i participatiu i, en el qual els ciutadans i ciutadanes passen de ser mers consumidors a protagonistes”.

Company ha ressaltat que les comunitats energètiques locals són un element “clau” en la transició, ja que “persegueixen finalitats no sols econòmiques, sinó també fomentar la participació ciutadana, la utilització de les cadenes de subministrament locals i brindar oportunitats d’ocupació, mantenint el valor de la generació de l’energia dins de la població local”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × quatre =