25n
Orgull
Orgull

L'Ivace dóna suport a la UPV per al desenvolupament d'un centre integral d'innovació digital de referència en robòtica

Rafa Climent i el rector de la UPV, Francisco José Mora, han signat el conveni de col·laboració

L'Ivace dóna suport a la UPV per al desenvolupament d'un centre integral d'innovació digital de referència en robòtica
03/09/2019 -

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, en la seua qualitat de president de l’Ivace i el rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco José Mora, han signat un conveni de col·laboració per a la posada en marxa d’un centre integral d’innovació digital en robòtica per a la Indústria 4.0.

A través d’aquest conveni, l’Ivace donarà suport a la UPV amb 225.000 euros durant el present exercici per al desenvolupament d’aquesta activitat, que serà a càrrec de l’Institut Universitari d’Automàtica i Informàtica Industrial (ai2).

Rafa Climent ha explicat que l’objectiu d’aquesta iniciativa és que aquest centre integral valencià “servisca de referència” per a les empreses de fabricació que requereixen solucions d’innovació en el camp de la tecnologia robòtica i altres tecnologies habilitadores 4.0 i que “tots els sectors es vegen beneficiats pels desenvolupaments en robòtica”.

Per part seua, Francisco Mora s’ha mostrat molt satisfet amb aquesta iniciativa, ja que “permetrà a la UPV reforçar els seus vincles amb l’entorn productiu” i, alhora, facilitarà a les empreses “el contacte directe amb la investigació”.

Actuacions previstes

L’Institut Universitari d’Automàtica i Informàtica Industrial (Institut ai2) treballa des de l’any 2016 per a generar un ecosistema d’innovació digital (DIH Hub) amb el qual estimular l’adopció de la robòtica, els sistemes cíber físics i la intel·ligència artificial per part de les pimes valencianes.

Gràcies al suport de l’Ivace, s’abordaran tres línies d’investigació. Una dedicada a la robòtica col·laborativa en manipulació, és a dir, la investigació en sistemes de manipulació d’objectes amb robots col·laboratius. Una altra centrada en l’aplicació dels robots a activitats de logística, i una última, vinculada a la inspecció de qualitat d’objectes mitjançant braços articulats amb sistemes de visió artificial en tres dimensions.

Segons les persones expertes, la utilització de robots col·laboratius redundarà en beneficis per a les petites i mitjanes empreses valencianes. Aquests robots, més senzills de programar i que poden fer tasques molt diverses, poden ser utilitzats en múltiples àrees, la qual cosa fa que la inversió en ells resulte més rendible a les pimes.

També està previst el desenvolupament d’una plataforma virtual i col·laborativa que impulse la generació i difusió de coneixement per part dels equips d’investigació – comunitat DIH – facilitant així l’accés a la informació a les indústries 4.0.

Les inversions en equipament per a activitats d’I+D independent també estan contemplades, així com l’adquisició d’infraestructures per a l’avanç del coneixement i nous desenvolupaments cientificotècnics, entre altres.

Les activitats impulsades a través del present conveni s’han d’alinear amb les prioritats i contribuir a la consecució dels objectius de l’Estratègia d’especialització intel·ligent en investigació i innovació (RIS3CV) de la Comunitat, especialment en relació als processos avançats de fabricació i producte innovador.

La vigència del conveni s’estendrà fins al 31 de desembre de 2019.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − un =