25n
25N
25N

L'IVAJ organitza dos camps de voluntariat juvenil d'hivern de 'Viu la Solidaritat'

L'IVAJ organitza dos camps de voluntariat juvenil d'hivern de 'Viu la Solidaritat'
23/12/2019 -

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha organitzat dos camps de voluntariat juvenil d’hivern del programa ‘Viu la Solidaritat’ per a joves de 18 a 30 anys.

El director general de l’IVAJ ha destacat que 51 joves s’impliquen i regalen el seu temps de vacances en activitats solidàries per a 51 menors. A més enguany en pocs dies es van esgotar les places oferides.

Martí ha assenyalat que “es tracta d’una oportunitat per a viure unes vacances diferents, solidàries i creatives dissenyant i desenvolupant activitats lúdiques amb xiquets i xiquetes de 9 i 12 anys, en definitiva facilitant un temps d’oci educatiu per a menors”.

Els camps Diverteix-te I i Diverteix-te II es desenvolupen del 26 de desembre de 2019 al 4 de gener de 2020, en l’alberg juvenil La Marina a Teulada-Moraira i en l’alberg juvenil Argentina a Benicàssim i compten amb la col·laboració de la direcció general d’Infància i Adolescència.

Les persones voluntàries que realitzen el programa “Diviertete I” són 15 dones i 10 homes, principalment de la Comunitat Valenciana, però també de La Rioja, Andalusia, Astúries i Castella-la Manxa.

A Diverteix-te II acudeixen 16 dones i 10 homes, són de la Comunitat Valenciana, País Basc, Ceuta, Catalunya, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Andalusia i Madrid

Els camps de voluntariat juvenil són un tipus d’activitat, en les quals un grup de joves de diferents comunitats autònomes, es comprometen, de manera voluntària i desinteressada a dur a terme un projecte amb contingut social en favor de la comunitat., tot això, combinat amb activitats d’animació.

La Comunitat Valenciana, a través de l’IVAJ, ha organitzat un total de 20 camps de voluntariat juvenil en 2019, dos a la primavera, 16 camps a l’estiu i dos camps Diverteix-te a l’hivern. El programa Viu la Solidaritat es desenvolupa durant tot l’any, no sols a l’estiu. A més s’ha rebaixat l’edat per a participar i en determinats projectes a partir de 15 anys.

El director de l’IVAJ ha destacat que cal rejovenir el voluntariat, ja que “si comencem amb edats més primerenques, l’activitat voluntària es va consolidant”.

Així mateix, el director de l’IVAJ ha animat a joves entre 17 i 30 anys a conéixer en 2020, el Cos Europeu de Solidaritat que desenvolupa tant accions de voluntariat com pràctiques i ocupació i projectes de solidaritat

Qualsevol jove pot registrar-se en el portal del CES per a buscar els projectes i definir les seues àrees d’interés, comprometent-se a acceptar i defensar els objectius i principis del programa. L’edat mínima per a prendre part en una activitat de voluntariat és de 18 anys.

Els àmbits en els quals es desenvolupen principalment són la inclusió, integració de refugiats i migrants, treballar amb persones amb diversitat funcional o necessitats especials, lluitar contra la discriminació i la intolerància, medi ambient i protecció de la naturalesa.

La duració de les activitats de voluntariat, és de dos mesos a un any i, excepcionalment, de 2 setmanes a 2 mesos; els períodes de pràctiques i ocupacions tenen una duració màxima de 12 mesos i els projectes de solidaritat, es desenvolupen de 2 a 12 mesos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 15 =