Torrent celebra la seua ‘IV Setmana Cultural del 9 d’Octubre’

L’Antic Mercat acollirà a partir del 8 d’octubre una part de la Fonoteca Alabarta dedicada a Músiques Valencianes

Torrent celebra la seua ‘IV Setmana Cultural del 9 d’Octubre’
28/09/2018 -

La ciutat de Torrent calfa motors per a celebrar la gran festa dels valencians i valencianes: el 9 d’Octubre, el Dia de la Comunitat Valenciana. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Torrent ha preparat una setmana repleta d’activitats culturals, festives i tradicionals, però sobretot dirigides a tots els públics. El programa arrancarà el dilluns 1 d’octubre amb la inauguració de la Fira del Llibre, que estarà situada en la plaça Unió Musical. Més tard es realitzarà una visita guiada a la Torre, on s’inclou com a novetat una exposició amb els vestits del capità cristià i capitana mora de 2018. Les visites a la Torre es realitzaran totes les nits de la setmana en dos torns: 20.30 h i 21.30 h.

Un dels plats forts del programa ve de la mà de la inauguració de l’exposició “Fonoteca Alabarta. Músiques Valencianes”; una mostra que inclou part del treball de recopilació del *torrentino José Luis Alabarta, que ha cedit els seus fons musicals a l’ajuntament. La mostra s’inaugurarà el dilluns 8 d’octubre a la sala cívica de l’Antic Mercat i podrà ser visitada fins al dijous 18.

Les tradicions de diferents regions espanyoles es fusionaran a Torrent en una jornada de Degustació de Cultures, on els assistents podran paladear diferents plats i especialitats culinàries d’Andalusia, Extremadura, Castella-la Manxa i Comunitat Valenciana. Aquest original esdeveniment tindrà lloc 7 d’octubre des de les 11 h fins a les 14 h en la plaça Major.

El públic infantil té un gran protagonisme en aquesta setmana cultural amb els tallers i activitats que s’han preparat. Les places i els carrers de Torrent s’ompliran amb les animacions: Aventura Medieval, Jaume I, etc. De la mateixa manera, els més xicotets i xicotetes gaudiran de les activitats matinals que s’han programat en la Fira del Llibre, que, per segon any consecutiu, s’emmarca en les festivitats del 9 d’Octubre. La plaça de la Unió Musical es convertirà en l’escenari d’aquest esdeveniment cultural i literari, que comptarà amb l’assistència d’escriptors valencians i locals.

Els amants de l’esport podran gaudir de les partides de Pilota Valenciana, amb la modalitat de Raspall. A més, la dansa, la música i la tradició també estaran presents al llarg d’aquestes festivitats amb diferents concerts o balls tradicionals, amb El *folcklore de l’Horta; un espectacle oferit pel Grup de Ball l’Ú i Dues de Torrent de la Llar Antoniana i el Grup Olivar d’Alaquàs.

La Setmana Cultural culminarà el dia 9 d’Octubre, amb la processó cívica i homenatge a Jaume I, que donarà inici a les 19 h. Seguidament es realitzarà un concert als peus de la Torre, a càrrec de la UMT, que es tancarà amb un espectacle pirotècnic. El públic podrà seguir aquests actes en directe, a través dels canals de Youtube i Facebook de l’Ajuntament de Torrent.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 4 =

sagunt a escena 2019
turismo salou