25n
25N
25N

El IV Pla de Lloguer Assequible de la Generalitat redueix el lloguer a 400 famílies en els últims sis mesos

El IV Pla de Lloguer Assequible de la Generalitat redueix el lloguer a 400 famílies en els últims sis mesos
27/12/2019 -

El Pla de Lloguer Assequible de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha beneficiat a 400 famílies en els últims sis mesos, coincidint amb l’inici de la legislatura. D’elles, 155 corresponen a la província d’Alacant, 75 a la de Castelló i 170 a la de València, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Aquest pla suposa la reducció en les quotes de l’arrendament dels residents dels habitatges propietat de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha) tenint en compte la seua actual situació socioeconòmica. L’entitat estudia cada cas i valora la rebaixa del lloguer basant-se en tres aspectes: ingressos de la unitat familiar, nombres de membres que la integren i zona geogràfica de l’habitatge.

La Conselleria d’Habitatge va posar en marxa el mes de juliol passat el quart Pla de Lloguer Assequible, amb una duració d’un any, fins al 30 de juny de 2020. Aquest quart pla incorpora els criteris que estableix la Llei per la Funció Social de l’Habitatge i introdueix un procediment “encara més favorable” als inquilins d’habitatges protegits, “ajustant a cada moment les rendes a la situació concreta de cada família i tenint en compte els canvis que es puguen produir”.

El director general d’ EVha, Alberto Aznar, ha valorat aquest Pla de Lloguer Assequible, “una fórmula que ens permet ajudar les persones a tindre un habitatge digne, amb un preu ajustat a la seua situació i que no podrien fer front als lloguers elevats en els quals es mou l’actual mercat immobiliari”.

Així mateix, ha ressaltat que l’objectiu del Consell és ampliar el parc públic d’habitatge i “donar continuïtat a les polítiques basades en el benestar de les persones, especialment aquells col·lectius més sensibles”.

Per a accedir a aquests habitatges, el Consell va establir uns nous criteris socials que afavoreixen a determinats col·lectius. A més de complir els requisits establits per a optar a un habitatge d’aquest tipus, es prioritza a grups com a víctimes de violència de gènere; persones afectades per un desnonament derivat d’una execució hipotecària; amb una discapacitat igual o superior al 65%; amb menors a càrrec; que residisquen en immobles amb barreres arquitectòniques no corregibles; que el pagament del lloguer supose més del 25% dels ingressos de la unitat familiar, o joves menors de 35 anys.

En aquest quart pla les reduccions en l’arrendament no podran suposar en cap cas més del 40% de l’import de la renda anual per l’arrendament del seu habitatge habitual d’EVha, amb un límit màxim de 2.880 euros a l’any per immoble.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 14 =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent