25n
25N
25N

Sis itineraris per a recórrer la Devesa-Albufera

Sis itineraris per a recórrer la Devesa-Albufera
22/07/2018 -

«Un dels principals atractius de ciutat de València és el Parc Natural de l’Albufera. Aquestallacuna d’aigua salada separada del mar ofereix llocs on passar una vetllada diferent, gaudint de la naturalesa i de la nostra fauna autòctona», ha dit el regidor de Devesa-Albufera, en la presentació de la campanya que ha encetat l’Ajuntament de València per donar a conéixer els sis itineraris que recorren el parc natural.

A través de diferents suports, com els mupis (el mobiliari urbà que mostra cartells al carrer), la Regidoria de Devesa-Albufera està promocionant aquests sis itineraris. De fet, podem trobar informació en fins a 80 marquesines de la ciutat.

I és que l’Albufera proposa moltes rutes en les quals descobrir la bellesa de la fauna i flora d’aquest parc natural. Per això, l’Ajuntament de València ha représ les visites guiades a través del paratge, amb sis itineraris diferents per tota la zona.

ELS SIS RECORREGUTS

El Botànic és l’itinerari que discorre per la zona anomenada Pla de la Sanxa, situada al sud de la Gola del Pujol. S’endinsa en el sistema dunar intern o de dunes fixes colonitzat per una densa vegetació de matoll i pineda.

L’itinerari dels Sentits ix del Camí Vell entrant pel Tallafoc de la Rambla, cap al sud, i s’endinsa cap al matoll i l’interior de les dunes fixes. Amb aquest itinerari es pot descobrir la naturalesa a través de jocs que es plantegen utilitzant els cinc sentits.

L’històric del Saler, discorre pel Tallafoc del Saler, des del poble fins al Muntanyar de la Mona. Mentre que l’Històric de la Gola del Pujol discorre paral·lel a aquesta Gola des del Camí Vell de la Devesa, a l’altura del llac artificial, fins a les comportes que comuniquen el llac de l’Albufera amb la mar Mediterrània.

L’itinerari Lúdic discorre pel passeig marítim «Francesc Lozano», que travessa de manera longitudinal l’ecosistema del primer cordó dunar de la platja del Saler.

Finalment, l’itinerari Paisatgístic discorre pel Camí Vell de la Devesa, que unia la ciutat de València amb el Perellonet. Durant el recorregut s’observen les principals mallades de la zona nord: la del Quarter, la del Saler, la de la Rambla, la Redona i la Llarga.

«Des del Govern de la Nau volem contribuir a la promoció dels espais naturals, la difusió dels seus valors naturals i patrimonials i, per tant, el desenvolupament socioeconòmic sostenible de la Devesa de l’Albufera», ha conclòs Campillo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + 1 =

caixaontinyent
lleida 2020
ruta massamagrell
paterna