caixa popular

Itaka-Escolapios celebra 25 anys de camp de treball a València

Itaka-Escolapios celebra 25 anys de camp de treball a València
24/07/2018 -

Enguany s’han complit 25 anys del primer Camp de Treball organitzat per la Fundació Itaka- Escolapios a València. Des de 1993, centenars de joves han passat per aquesta experiència de voluntariat, que pretén acostar als voluntaris i voluntàries a realitats properes d’exclusió social i posar-los al servei dels xiquets i xiquetes, oferint-los un estiu alternatiu.

Enguany han sigut 28 els joves que han viscut aquesta experiència de voluntariat i en aquest context Itaka- Escolapios ha celebrat el 25 aniversari amb les paraules del pare Javier Alonso, un dels impulsors del camp de treball a València, una exposició amb fotos des de 1993 i la presència de moltes persones que han participat com a voluntàries en aquests anys, en una festa que va tenir lloc divendres passat en el Real Col·legi de l’Escuelas Pias. El repte proposat pel pare Josep Maria Balcells, General de l’Ordre de l’Escola Pia fa 25 anys, a acostar-se a les persones més necessitades del barri de Velluters a València, va anar l’inici del primer camp, amb vint joves disposats a realitzar una labor voluntària amb els més xicotets igual que va fer San José de Calasanz, fundador de l’Ordre, en el barri romà de Trastevere en 1597.

Aquesta primera experiència de camp de voluntariat en 1993 va ser de tal impacte que es va decidir continuar en els següents anys i fins hui. Els voluntaris i voluntàries que participen, a més d’acudir a diferents associacions i projectes durant 15 dies, conviuen i reben una formació a les vesprades útil per al dia a dia amb els xiquets, i també reflexiva, perquè vagen més enllà de l’acció directa que realitzen i cerquen les causes de l’exclusió social, pensen, denuncien i cerquen respostes per a construir un món millor des del millor de si mateixos.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + disset =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris