25n
25N
25N

Fàbregas: 'Israel emet missatges positius en Eurovisió i per darrere assassina dia a dia a persones palestines'

Una petició perquè Espanya no participe en el pròxim festival d’Eurovisió

Fàbregas: 'Israel emet missatges positius en Eurovisió i per darrere assassina dia a dia a persones palestines'
31/05/2018 -

El Ple municipal, que se celebra al llarg d’aquest matí, té previst debatre una moció de suport al poble palestí, impulsada per la regidora de València en Comú, Neus Fàbregas. Una moció que condemna les violacions, les agressions i, en definitiva, les actuacions terroristes que s’estan duent a terme en el territori de Palestina, especialment a Jerusalem i en els assentaments de colones israelians, que, descaradament, vulneren els drets humans.

‘Durant aquest mes, s’estima que 55 persones han sigut assassinades per eixir al carrer i reivindicar el seu territori’

En aquest sentit, Neus Fàbregas ha explicat a València Extra que ‘aquest mes es compleixen els 70 anys de l’inici de l’ocupació israeliana en el territori palestí. Durant aquest mes, s’estima que 55 persones han sigut assassinades per eixir al carrer i reivindicar el seu territori. A més, se suma que l’actual president nord-americà, Donald Trump, té la voluntat de proclamar Jerusalem com a capital d’Israel, que infringiria les resolucions de l’ONU’.

‘És una clara neteja ètnica on vol eliminar a qui es considere Palestina’

Per aquest motiu, i amb l’objectiu de ‘no mirar a un altre costat’, aquesta moció que es debat hui també inclou una petició que s’elevarà al Govern central: Que Espanya no participe en el pròxim festival d’Eurovisió, que se celebrarà a Israel en ser el país vencedor d’enguany. En aquest sentit, la regidora de València en Comú ha explicat que ‘Israel, sense ser un país europeu, participa en Eurovisió, i ha guanyat enguany, per la qual cosa el pròxim festival es realitzarà a Jerusalem. El Govern d’Israel emet missatges positius al món amb la participació d’aquest certamen, com l’inici del gir d’Itàlia, quan per darrere assassina dia a dia a persones palestines; manté més de 500 punts de control on es prohibeix la llibertat de moviment; segueix construint un mur que porta més de 300 quilòmetres, i vol arribar a 723 quilòmetres. Això no és una guerra. És una clara neteja ètnica on vol eliminar a qui es considere Palestina, a qui té les seues arrels i la seua identitat de Palestina’.

D’aquesta manera, demana que es recolze aquesta proposta d’acord perquè ‘València no pot mirar a un altre costat davant tanta barbàrie. Elevem aquesta moció en Ple per a proclamar-nos ciutat lliure d’apartheid amb totes les seues implicacions, però també amb tota la solidaritat per les persones palestines que viuen en la nostra ciutat. Si volem un món millor, hem de posicionar-nos i comprometre’ns amb les nostres ciutats cap a la solidaritat, el compromís i el ben comú’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − quatre =

CCCC
torrent