caixa popular

Illes Columbretes, una reserva natural en la província de Castelló

Visita aquest paradís natural de la Comunitat Valenciana

Illes Columbretes, una reserva natural en la província de Castelló
19/08/2017 -

Prop de la costa de Castelló, es troba una extraordinària reserva natural en la qual s’amaga, a causa del seu aïllament, una flora i fauna molt característica, així com un paisatge que sorprendrà a tot aquell que s’acoste a visitar les Illes Columbretes o Illa de les Serps, com es coneixia antigament per la gran quantitat d’escurçons que habitaven. Però a més, en aquest xicotet arxipèlag d’origen volcànic, tindràs l’oportunitat de veure espècies úniques en el món, com la sargantana de Columbretes o l’alfals arbori.

Les Illes Columbretes estan formades per una sèrie d’illots, reunits en quatre grups, als quals dóna el nom la major de cadascuna de les seues illes: L’Illa Grossa, l’única habitada, la Ferrera, la Foradada i el Carallot. Assentades en un fons, situat a 80 metres de profunditat, aquesta sorprenent reserva natural és un dels espais amb major valor ecològic del Mediterrani.

Les Illes de Columbretes van ser colonitzades en el segle XIX, quan es va construir el far de l’illa, i una colònia de fareros i les seues famílies es van traslladar a viure en aquest xicotet arxipèlag fins a l’any 1975. A partir d’aquest any, les Illes Columbretes es van quedar deshabitades fins que l’any 1987, la Generalitat Valenciana va establir els serveis de vigilància.

Si tens ganes de visitar aquest paradís de la província de Castelló, és important que sàpies que les Illes Columbretes tenen fixat un contingent de 78 visitants diaris, excepte els caps de setmana i festius de juliol i agost, que s’eleva a 120 visitants.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 10 =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris