caixa popular

Les invitacions dels partits polítics a les falles: de líders nacionals a icones populars

PP, Ciutadans i Vox aprofiten les Falles per a fer campanya i donar protagonisme a les generals enfront de les autonòmiques

Les invitacions dels partits polítics a les falles: de líders nacionals a icones populars
19/03/2019 -

Les personalitats que passen pel balcó de l’Ajuntament i els monuments fallers se succeeixen. Abans fins i tot de l’inici de la setmana gran ja es produïen visites d’aquest tipus, com la del líder del Partit Popular (PP), Pablo Casado, que va triar el 8M per a visitar l’Exposició del Ninot. Els principals partits de la dreta, Ciutadans i PP, així com el partit ultradretà Vox, aprofiten l’oportunitat per a portar, entre altres, als seus candidats nacionals pel 28A.

Els populars valencians, ja en la setmana gran, han centrat les seues invitacions en alts càrrecs en l’àmbit nacional. Ahir, la Presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, va presenciar la mascletà des del balcó de la Plaça de l’Ajuntament. Casado ho farà hui i, segons l’agenda del partit, visitarà diversos falles en companyia d’Isabel Bonig, la candidata conservadora a la Generalitat Valenciana, a més de la Missa de San José.

Si el PP porta hui al seu líder, Ciutadans ho va fer ahir. Albert Rivera, al costat de Pastor, va assistir ahir a la penúltima mascletà de les falles. A peu de carrer, no obstant això, no compartien espai. Rivera va aprofitar l’atenció dels assistents i la presència de la premsa per a fer campanya electoral. Sense concretar en xifres ni dates, va assegurar que el seu partit anava a posar fi a la “infrafinanciació” i la construcció del Corredor Mediterrani. Segons va proposar, promourà una nova llei de finançament basat en “ingressos i costos” de cada Comunitat Autònoma, sense fer esment a la quantitat de població. Durant el seu pas per València, Fernando Giner, Toni Cantó i María Muñoz van relegar la seua presència a un segon pla: Rivera va parlar en clau valenciana sense els candidats valencians.

Els bous

Abans d’ahir va ser el torn del partit ultradretà. Santiago Abascal, líder nacional de Vox, va passar primer per la falla de la Secció Especial Convent de Jerusalem, per a després assistir a una correguda de bous. De la plaça va eixir entre alguns crits de “President!” per part de taurins i ultres. Abascal i el seu partit han repetit en diverses ocasions la seua defensa de què, per a ells, és “la Festa Nacional dels Bous”. Durant la seua visita ho va acompanyar el president provincial de valència de la formació, José María Llanos. Plans és l’únic candidat, ara mateix, tant per a l’Ajuntament com la Generalitat des que cancel·laren les primàries.

Del PSOE també han assistit personalitats, encara que no el President del Govern Pedro Sánchez. El Ministre de Ciència, Pedro Duque, també va visitar la ciutat el 17 i va presenciar, al costat del President Ximo Puig, la mascletà. Duc va aprofitar l’esdeveniment per a parlar del mateix i els seus “avanços” gràcies a la tecnologia. Per al candidat al Congrés per Alacant “emociona” veure com els valencians senten les falles. El Ministre de Foment José Luís Ábalos, segons l’agenda del PSOE, visitarà hui València.

També Pablo Echenique, d’Unidas Podemos, ha visitat la ciutat durant les falles. No obstant això, encara que ha assistit a la mascletà, la seua visita s’ha centrat en una reunió amb sectors del taxi i del transport.

Compromís ha realitzat un altre tipus d’invitacions. La formació va convidar ahir per a assistir a la mascletà des del balcó de l’ajuntament a Alba Reche, cantant d’OT. Reche, que també va ser cartell de la campanya ‘Vull ser Com’ per al 8M de la Generalitat, ha sigut posada com un exemple de jove que “a base d’esforç, treball i talent” trenquen barreres de gènere.

Més informació


try valencia

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 3 =