25n
Orgull
Orgull

Nou ferits i quatre conductors investigats en dos accidents en el mateix punt a Castelló

Nou ferits i quatre conductors investigats en dos accidents en el mateix punt a Castelló
25/08/2019 -

Nou persones han resultat ferides lleus aquest diumenge en dos accidents en un mateix punt de la Ronda Nord de Castelló. Primer, un cotxe el conductor del qual duplicava la taxa d’alcoholèmia ha xocat contra un fanal. Després, durant les tasques de condicionament de la via, tres cotxes que pel que sembla circulaven amb excés de velocitat també s’han sinistrat: el primer contra un fanal, el segon contra aquest i un tercer cotxe ha xocat contra un vehicle policial i un mur.

El conductor del primer sinistre està investigat per un presumpte delicte de conducció sota els efectes de l’alcohol; els altres tres, per conducció temerària, ha detallat l’Ajuntament en un comunicat.

Els sinistres han ocorregut en el pas inferior de l’Avinguda Lidón. El primer, a les 07.00 hores, quan un cotxe que circulava per la Ronda Nord sentit València, en passar pel pas inferior, s’ha eixit de la via i ha col·lisionat violentament amb un fanal de la mitjana de la calçada. A causa del fort impacte, ha quedat croat sobre un dels carrils de circulació de la ronda de circumval·lació.

Diversos conductors que en aqueix moment circulaven pel lloc han avisat als serveis d’emergències i s’ha mobilitzat una patrulla de la Policia Local. A la seua arribada, els agents han confirmat que el conductor i únic ocupant del vehicle sinistrat estava ferit en un braç i a més presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques.

La Unitat d’Atestats i Investigació d’Accidents s’ha desplaçat al lloc dels fets i, després que el conductor rebera assistència sanitària, li ha sotmés a la prova d’alcoholèmia. L’home, de 24 anys, duplicava la taxa permesa, per la qual cosa està investigat per un presumpte delicte contra la Seguretat Viària per conduir sota els efectes de les begudes alcohòliques. Ha sigut traslladat fins a l’Hospital General de Castelló, amb pronòstic lleu.

EL SEGON ACCIDENT

Després d’aquest primer accident, una patrulla de la Policia Local de Castelló romania en el lloc per a tallar un carril, ja que el turisme havia de ser retirat amb una grua amb plataforma. A més el fanal contra la qual havia col·lisionat també havia quedat tendida sobre la calçada i els bombers municipals anaven a tallar el masteler per a retirar-la.

Mentre duien a terme aquestes tasques per a restablir el trànsit, s’han aproximat al lloc del primer sinistre tres turismes que, per circumstàncies que investiga la Unitat d’Atestats, han arribat al punt de l’accident a una velocitat inadequada per a les condicions en les quals es trobava la calçada en aqueix moment, amb presència de vehicles d’emergència en la via i amb un carril tallat.

El primer dels turismes ha realitzat una maniobra evasiva brusca, s’ha eixit de la via creuant la mitjana i ha col·lisionat contra un altre fanal d’enllumenat públic.

Un segon, també a una velocitat inadequada per a l’estat de la via i sense respectar la distància de seguretat amb el vehicle que li precedia, ha frenat bruscament però no ha pogut evitar la col·lisió i ha colpejat violentament al primer turisme que es trobava en la mitjana. Com a conseqüència, tots dos vehicles han creuat al sentit contrari de la circulació i han quedat detinguts sobre un dels carrils.

Finalment, un tercer cotxe que circulava també a una velocitat inadequada, per a evitar la col·lisió amb els altres dos turismes sinistrats, ha realitzat una maniobra evasiva cap a la dreta i ha colpejat al vehicle patrulla que senyalitzava el primer accident de trànsit. Després de colpejar el lateral de la furgoneta policial de la Unitat de Trànsit, finalment ha col·lisionat contra el mur que delimita el túnel de la Ronda Nord.

Com a resultat d’aquest segon accident, han resultat ferits tres ocupants del primer vehicle; tres persones que anaven en el segon turisme i altres dos ocupants del tercer cotxe. Tots ells de caràcter lleu i un podria tindre una fractura de nina. La majoria de les lesions que presentaven tenien a veure amb traumatismes toràcics, esquinç cervical i contusions en diverses parts del cos.

Diverses dotacions dels serveis d’emergències sanitàries de Castelló s’han desplaçat al lloc del sinistre per a atendre les persones ferides i, després d’una primera atenció mèdica en el lloc, totes elles han sigut traslladades fins a l’Hospital General de Castelló.

En produir-se el segon sinistre, la Unitat d’Atestats s’ha mobilitzat, per segona vegada, al lloc i ha sotmés a la prova d’alcoholèmia als conductors implicats. Tots han donat un resultat negatiu.

Després de prendre les petjades i vestigis d’aquest segon sinistre, els agents de la Policia Local de Castelló han investigat als tres conductors per un presumpte delicte de conducció temerària en posar en risc a tots els efectius d’emergències que en aqueix moment estaven treballant en la calçada per a retirar el primer vehicle accidentat i el fanal d’enllumenat públic.

Al doble sinistre ha acudit també una reguarda dels bombers municipals format per una bomba urbana lleugera i un vehicle de comandament i integrat per un sergent, un cap i nou bombers. Aquests han procedit a la neteja total de la calçada que estava coberta per multitud de restes dels vehicles sinistrats, restes vegetals de la mitjana i líquids de motor. Els bombers municipals també han tallat els mastelers dels dos fanals afectades, a l’espera que els serveis municipals d’enllumenat públic puguen substituir els dos fanals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × quatre =