25n
25N
25N

El jutjat investiga a Gerardo Camps, Eusebio Monzó i Vicente Ramblas pels patrocinis de Aerocas

El jutjat investiga a Gerardo Camps, Eusebio Monzó i Vicente Ramblas pels patrocinis de Aerocas
21/01/2019 -

El jutjat d’Instrucció número 3 de Castelló ha acordat citar en qualitat d’investigats als membres del Consell d’Administració d’Aerocas (aeroport de Castelló) que van assistir a les reunions i van ratificar els contractes de patrocini de la societat al pilot Álex Debón en les actes celebrades el març de 2009 i 2010. Entre els citats es troben els exvicepresidents del Consell amb el PP Gerardo Camps i Vicente Rambla i el que era llavors secretari autonòmic d’Hisenda i actual portaveu del PP a l’Ajuntament de València, Eusebio Monzó.

Segons consta en una provisió de data 10 de gener, a la qual ha tingut accés Europa Press, la instructora ha citat per al 22 de febrer a les 11.00 hores la declaració de Gerardo Camps, que en l’actualitat és diputat en el Congrés i, per tant, aforat.

Per al mateix dia, a les 12.00, la instructora ha citat al diputat de la Diputació de Castelló i exvicepresidente d’aquesta corporació, Francisco Martínez. El 25 de febrer serà el torn de l’exconseller d’Hisenda José Manuel Vela, a les 11.00, i una hora després de José Luis Villanueva García.

Ja el mes de març la magistrada ha citat per al dia 14 a les 11.00 hores a Vicente Aparici i a les 12.00 a Eusebio Monzó, que es dóna la circumstància que, fins hui, era l’únic dels deu edils ‘populars’ en el consistori que no estava sent investigat judicialment, mentre que la resta figura com imputat pel cas Taula.

Un dia després hauran de comparéixer en el jutjat el que fora número dos de la Conselleria d’Infraestructures amb Mario Flores, Victoriano Sánchez-Barcaiztegui, a les 10.00, i a les 11.00 Javier Eleno carreter.

La jutgessa ha deixat per a l’últim dia, el 22, les declaracions de la qual fóra ex-alt càrrec de la Generalitat amb el PP Cristina Serrano, a les 10.00; a Ricardo Baiona, a les 11.00 i tancarà la ronda Vicente Rambla a les 12.00 hores.

ABRIL DE 2016

Aquesta investigació parteix de les diligències obertes l’abril de 2016 per la Fiscalia de Castelló per a investigar els patrocinis de la promotora de l’aeroport de Castelló (Aerocas), quan estava presidida pel exdirigent del PP i expresident de la Diputació Carlos Fabra, com a conseqüència de la denúncia d’un organisme oficial i després d’una sentència judicial que condemnava a l’expresident de la Diputació i del PP provincial Carlos Fabra a retornar al pilot Álex Debón 368.000 euros d’un préstec.

Aquesta quantitat, segons va denunciar en el seu moment Compromís, coincidia amb un 10 per cent del total que Aerocas havia abonat al pilot perquè promocionara el recinte quan aquest encara no estava en funcionament, i que va ser de 3,67 milions per a les temporades 2009, 2010 i 2011. La infraestructura es va inaugurar oficialment el març de 2011 encara que no va entrar en funcionament amb el primer avió en proves fins a febrer de 2013.

L’octubre de 2016 la Fiscalia va remetre al jutjat número 3 de Castelló les diligències d’investigació dutes a terme pels contractes de patrocini en considerar que podia haver-hi indicis de responsabilitat. Les diligències d’investigació van requerir una pròrroga de sis mesos a causa de la seua complexitat.

Al novembre d’aqueix any, la jutgessa va citar a declarar a Carlos Fabra i Debón per a gener de 2017. En aqueixa compareixença, tots dos, investigats per suborn, es van acollir al seu dret a no declarar. El jutjat va donar trasllat a l’Advocacia de l’Estat, personada en representació d’Aerocas, de la documentació necessària perquè es pronunciara sobre l’oportunitat de declarar complexa la causa, la qual cosa permetia allargar la investigació.

No obstant això, Fabra, segons informacions publicades amb posterioritat, va atribuir a Gerardo Camps la implicació directa en els fets, per la qual cosa la instructora va arribar a elevar la causa al Suprem per la condició d’aforat del diputat.

L’alt tribunal va descartar aqueixa investigació al parlamentari encara que va demanar al jutjat d’instrucció que el citara per a prendre-li declaració i, si observava indicis de delicte, li remetera de nou la causa per a valorar-ho.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 2 =

museo prehistoria