25n
25N
25N

Investigadora de l'UJI Cristina Forn rep l'I Premi Nacional 'Esperanza' a la Investigació en Esclerosi Múltiple

Investigadora de l'UJI Cristina Forn rep l'I Premi Nacional 'Esperanza' a la Investigació en Esclerosi Múltiple
23/12/2019 -

La investigadora de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) Cristina Forn Fredes ha rebut el I Premi Nacional ‘Esperanza’ a la Investigació en Esclerosi Múltiple promogut per l’Associació d’Esclerosi Múltiple de Toledo i altres Malalties Neurodegeneratives (ADEM-TO).

El projecte ‘La disfunció de l’hipocamp s’associa amb deterioració de la memòria en l’esclerosi múltiple: un estudi de connectivitat volumètrica i funcional’ que lidera aquesta investigadora del grup Neuropsicologia i Neuroimatge Funcional de l’UJI rebrà una dotació de 5.000 euros aportada per l’Excel·lentíssima Diputació de Toledo, LafargeHolcim i ADEM-TO.

Aquest estudi aborda la deterioració cognitiva en malalties neurològiques, combinant eines neuropsicològiques clàssiques juntament amb diferents tècniques de neuroimatge, ha informat la universitat en un comunicat.

L’eix principal de la tesi doctoral de la investigadora de l’UJI va ser l’estudi de la deterioració cognitiva en pacients amb esclerosi múltiple (EM) i els mecanismes de neuroplasticitat que presenten alguns pacients capaços de suplir dèficits funcionals. Posteriorment va realitzar la seua estada postdoctoral en el Neuroimaging Research Unit de l’Hospital Sant Raffaele de Milà, aprofundint en l’ús de les tècniques de neuroimatge i la seua aplicació per a l’estudi de la deterioració cognitiva en l’EM.

Actualment la major part dels seus treballs tenen com a objectiu principal l’anàlisi de canvis funcionals i estructurals en pacients d’esclerosi múltiple i la seua relació amb el perfil d’alteració cognitiva característic d’aquesta població clínica.

Els treballs que han concorregut a aquest guardó havien d’haver sigut realitzats en els anys 2017 i 2018, haver sigut publicats en revistes científiques, que la seua temàtica versara sobre la investigació bàsica o clínica en qualsevol de les facetes relacionades amb l’esclerosi múltiple, i que el treball haguera sigut realitzat majoritàriament en un grup d’investigació d’Espanya.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − set =