25n
25N
25N

Investigat un home per tindre 29 espècies exòtiques que s'escapaven a casa dels seus veïns

Investigat un home per tindre 29 espècies exòtiques que s'escapaven a casa dels seus veïns
29/01/2020 -

Agents de la Guàrdia Civil investiguen a un home de 42 anys que albergava en el seu domicili particular de València fins a 29 espècies exòtiques, que anteriorment venia en una botiga que va ser tancada per l’Ajuntament perquè els animals s’escapaven reiteradament i acabaven al carrer. Ara, els espècimens, que venia en línia, s’escapaven als habitatges dels veïns, la qual cosa havia provocat queixes, segons ha informat l’institut armat en un comunicat.

A l’arrestat, de nacionalitat espanyola, se li atribueixen els delictes de maltractament animal i relatius a la protecció de la flora i fauna. A la casa, des d’on venia en línia les espècies que van ser intervingudes, els agents van intervenir 17 axolots, quatre varans, dues cries de serp de la dacsa, dues tortugues del Pèl Meduses, una tortuga Graeca, una granota Phyllobates Bicolor, una cadernera i un cap dissecat de caiman.

La investigació s’emmarca en l’operació ‘Malrasca’, que es va iniciar al juliol del passat any, amb motiu d’una intervenció en una botiga de venda d’animals de València, pel fet que al seu amo se li escapaven els espècimens de tota mena de l’establiment i apareixien per la via pública.

Els serveis veterinaris de l’Ajuntament de València van obrir un expedient que va concloure amb el tancament de l’establiment. A continuació, el propietari va començar a vendre en línia des del seu domicili particular les espècies que abans tenia a la botiga, fet que va provocar queixes veïnals per les olors i per l’aparició de nous animals pels seus domicilis particulars.

Davant aquests fets els agents van sol·licitar al jutjat l’entrada i registre d’aquest domicili. En l’actuació es van trobar diversos animals amagats per tot el domicili, alguns d’ells a l’interior de calaixos o canapés, entre altres. Les condicions en les quals es trobaven no eren les idònies per al benestar d’aquests.

En el registre també es va descobrir dins del congelador rates i cobais en bosses de plàstic que servien d’aliment per a altres animals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 2 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud