25n
25N
25N

Una investigació descarta la presència de COVID en l'aire interior d'aules universitàries

Una investigació descarta la presència de COVID en l'aire interior d'aules universitàries
15/05/2021 -

Els resultats del projecte AIRCOV, que lideren la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio) i el Departament de Química Analítica de la Universitat de València (UV), han descartat la presència del virus SARS-CoV-2 en l’aire interior de les aules universitàries.

L’estudi, enfocat a l’avaluació de la qualitat de l’aire interior de la Facultat de Química de la UV, ha investigat la presència del SARS-CoV-2, altres virus respiratoris, fongs i bacteris en els aerosols mitjançant diferents tipus de captadors, segons ha explicat la institució acadèmica en un comunicat.

A més, durant els tres dies de mostreig, es van prendre mostres de saliva de 72 alumnes i professors que es van analitzar mitjançant la tècnica de PCR a temps real. Els resultats de totes aquestes proves han resultat negatives.

El responsable de l’àrea d’investigació en Seguretat Alimentària de FISABIO i professor associat del Departament de Química Analítica de la UV, Vicent Yusà, ha assenyalat que “el conjunt dels resultats de l’estudi indica que les mesures adoptades per la facultat enfront del virus que provoca la COVID-19 han resultat eficaces i que la qualitat de l’aire interior a les aules mostrejades s’ajusta als valors recomanats”.

L’equip investigador ha utilitzat tres tipus de mostradors que capten tota la matèria particulada (aerosols). Per a cada dependència es van mesurar, a més, diferents paràmetres químics de la qualitat de l’aire com el CO₂, CO, NO2, matèria en suspensió, formaldehid, humitat relativa i compostos orgànics volàtils (COV).

L’estudi conclou que la qualitat de l’aire de les dues aules estudiades és l’adequada. Solament per al cas del CO₂, alguns compostos volàtils i la matèria particulada es van observar uns certs pics en moments puntuals, sense massa rellevància per a la qualitat de l’aire avaluada al llarg de tota la jornada lectiva.

El projecte pilot efectuat en la Facultat de Química ha validat les metodologies emprades, i els resultats de l’estudi permetran continuar formulant proposades de gestió per a reduir les possibilitats de contagi en espais interiors públics, com poden ser les aules universitàries o els centres d’atenció primària. El grup d’investigació del projecte AIRCOV està liderat per Vicent Yusà (Fisabio-UV), Salvador Garrigues (UV) i Xavier López-Labrador (Fisabio).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + onze =