25n
25N
25N

El Tren de Rodalia valencià a l'espera d'importants inversions per a millorar el seu servei

El Pla de Rodalia 2017-2025 es comprometia a invertir 1.400 milions d’euros en aquest servei ferroviari

El Tren de Rodalia valencià a l'espera d'importants inversions per a millorar el seu servei
10/12/2018 -

Bones notícies per al servei de Rodalia de Renfe a la Comunitat Valenciana. El Ministeri de Foment ha anunciat inversions properes als 250 milions d’euros per a 2019 en compliment del Pla de Rodalia 2017-2025, que es presentava el passat 18 de desembre de 2017. Una decisió que anunciaven després de la reunió mantinguda entre Pedro Saura, Secretari d’Estat d’Infraestructures, i María José Salvador, consellera d’Obres Públiques.

Una injecció pressupostària més que necessària si es té en compte que aquest servei ferroviari és utilitzat per al voltant de 17 milions d’usuaris a la Comunitat Valenciana, i per 420 milions de passatgers en tot l’Estat. D’aquesta manera, s’ha constituït una Comissió de Seguiment del Pla de Rodalia per a garantir que es van realitzant les inversions previstes per a millorar l’eficàcia d’un servei que, hui dia, no està ben valorat pels usuaris.

I és que els continus retards que pateixen aquestes línies, així com les suspensions que es produeixen en alguns trams en dies de temporal, deixa veure la importància d’invertir en un servei que connecta una gran part de les localitats de la Comunitat Valenciana. “Per primera vegada, la Generalitat té informació detallada i transparent de l’estat de tramitació en el qual es troben els projectes que figuren en el Pla de Rodalia”, que preveu invertir 1.400 milions d’euros en nou anys, apuntava la consellera d’Obres Publiques, María José Salvador.

No obstant això, i com ha afirmat el secretari d’Estat, “al ritme que anaven és impossible complir amb el pla“. Durant l’etapa del Govern del PP, tan solament es van invertir 13 milions d’euros anuals des de 2012 fins a 2016; 30 milions d’euros en 2017; i al voltant de 40 milions d’euros en 2018. “El pla preveu 1.400 milions d’euros en nou anys. A eixe ritme, és impossible”.

Així, a més de la inversió de 250 milions d’euros per a 2019, durant la reunió també es va abordar la necessitat de licitar el projecte de duplicació i electrificació de la línia C3 Sant Isidre-Bunyol, i es va aconseguir el compromís del Ministeri de Foment de redactar el projecte del primer tram del famós ‘Tren de la Costa’ de la C1 entre Gandia i Oliva.

Així mateix, ja s’ha anunciat la imminent licitació del projecte de renovació de vies d’Alcoi-Xàtiva, així com l’adjudicació de les obres de renovació de la via i electrificació de la C5 Sagunt-Caudiel, que també es durà a terme d’ací a poc temps. Una important injecció pressupostària amb la qual s’espera millorar la qualitat del servei de rodalia valencià.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + nou =

CCCC
torrent