25n
25N
25N

Educaci贸 i la Diputaci贸 de Val猫ncia han adjudicat 14,2 milions d鈥檈uros en infraestructures escolars a l鈥橦orta Nord

Marz脿: 鈥淒urant aquesta legislatura hem adjudicat ja 11,5 milions d鈥檈uros per a 36 actuacions de millores en infraestructures escolars a l鈥橦orta Nord entre les quals hi ha les obres que s鈥檈stan realitzant de construcci贸 de 2 escoles noves a Alm脿ssera i Rafelbunyol鈥

Educaci贸 i la Diputaci贸 de Val猫ncia han adjudicat 14,2 milions d鈥檈uros en infraestructures escolars a l鈥橦orta Nord
28/01/2019 -

El conseller d鈥橢ducaci贸, Investigaci贸, Cultura i Esport, Vicent Marz脿, i la vicepresidenta de la Diputaci贸 de Val猫ncia, Maria Josep Amig贸, han visitat el CEIP El Castell d鈥橝lbalat dels Sorells, en qu猫 han presentat les inversions educatives d鈥檃questa legislatura a diversos municipis de l鈥橦orta Nord.

En total, des de 2015 fins a l鈥檃ctualitat, la Conselleria d鈥橢ducaci贸 i la Diputaci贸 de Val猫ncia han adjudicat a l鈥橦orta Nord 14,2 milions d鈥檈uros (11,5 milions i 2,7 milions, respectivament), a trav茅s de diferents plans de millora per a garantir unes aules dignes a l鈥檃lumnat de l鈥橦orta Nord.

El conseller Vicent Marz脿 ha destacat que 鈥渁questa 茅s una mostra de com la col路laboraci贸 entre Generalitat, Diputaci贸 i ajuntaments es tradueix a aconseguir aules dignes per a l鈥檃lumnat de l鈥橦orta Nord鈥, i ha afegit 鈥渄urant aquesta legislatura des de la Conselleria hem adjudicat ja 11,5 milions d鈥檈uros per a 36 actuacions de millores en infraestructures escolars a 25 centres educatius de 14 poblacions de la comarca. Dues d鈥檃questes actuacions s贸n la construcci贸 del nou CEIP Carraixet d鈥橝lm脿ssera i el nou centre educatiu N煤mero 2 de Rafelbunyol, que finalitzaran en uns mesos鈥.

El responsable d鈥橢ducaci贸 de la Generalitat ha comentat tamb茅 que 鈥渓es millores en infraestructures escolars acompanyen la millora de la qualitat educativa als centres educatius. Un exemple 茅s el CEIP El Castell d鈥橝lbalat dels Sorells, que ha tingut la millora de l鈥檈fici猫ncia energ猫tica del centre gr脿cies al Pla de la Diputaci贸 de Val猫ncia. Per貌 no solament aix貌, la innovaci贸 educativa i el refor莽 de professorat a les aules s贸n imprescindibles perqu猫 els nostres xiquets i xiquetes tinguen la millor educaci贸 possible鈥 i ha continuat 鈥渆l CEIP El Castell disposa d鈥檜n auxiliar de conversa en angl茅s per a l鈥檃lumnat i 茅s una de les 23 escoles de la comarca que t茅 aquesta figura per ajudar a millorar m茅s l鈥檃ngl茅s de l鈥檃lumnat, perqu猫 s贸n persones que contractem de pa茂sos anglosaxons鈥.

Aix铆 mateix, el conseller Marz脿 ha recordat que a Albalat dels Sorells les fam铆lies tenen 4 aules de 2 anys gratu茂tes a l鈥檈scoleta municipal, 鈥渏a que un dels nostres objectius prioritaris 茅s facilitar la igualtat d鈥檕portunitats a tots per a l鈥檃cc茅s a l鈥檈ducaci贸鈥. En aquest marc s鈥檋a recordat que a la comarca de l鈥橦orta Nord aquest curs es disposa de 45 aules de 2 anys gratu茂tes a les diferents escoletes dels pobles amb un total de 894 places.

D鈥檃ltra banda, el titular d鈥橢ducaci贸 de la Generalitat tamb茅 ha fet refer猫ncia a l鈥檃ugment de professorat als diferents centres educatius de la comarca 鈥渁questa legislatura hem revertit les retallades en professorat de l鈥檃nterior govern. A tot el territori tenim m茅s de 6.000 mestres i professors m茅s treballant. En concret a l鈥橦orta Nord actualment tenim vora 2.000 docents treballant, 206 m茅s que quan vam arribar鈥.

La vicepresidenta de la corporaci贸 provincial, Maria Josep Amig贸, ha explicat que 鈥減el que fa a la Diputaci贸 de Val猫ncia, hem invertit 2,7 milions d鈥檈uros en 12 escoles i 18 escoletes de la comarca, una quantitat que mai abans s鈥檋avia invertit des de la Diputaci贸 de Val猫ncia, que amb els governs del Bot脿nic t茅 l鈥檈ducaci贸 com una de les prioritats鈥. Amig贸 ha subratllat, a m茅s, que 鈥渁questes inversions estan marcant un abans i un despr茅s en l鈥檈scola p煤blica al Pa铆s Valenci脿. Amb la direcci贸 de la Conselleria d鈥橢ducaci贸 del conseller Vicent Marz脿 estem trencant amb les din脿miques posades en marxa pels anteriors governs que retallaven l鈥檈scola p煤blica en recursos econ貌mics i personal. El nostre objectiu 茅s aconseguir unes aules dignes per a una escola p煤blica de qualitat per als nostres xiquets i xiquetes鈥.

Millores en infraestructures escolars a l鈥橦orta Nord per part d鈥橢ducaci贸

El conseller Vicent Marz脿 ha detallat les actuacions que s鈥檋an dut a terme per part de la Conselleria i les que s鈥檈stan duent a terme mitjan莽ant el pla Edificant 鈥渢enim dues l铆nies de treball paral路leles per a avan莽ar el m脿xim possible amb la dignificaci贸 d鈥檃ules per al nostre alumnat. D鈥檜na banda, actuem directament des del nostre Servei d鈥橧nfraestructures Escolars, mitjan莽ant el qual tramitem comen莽ant de zero tot el proc茅s d鈥檜na actuaci贸, des de la tramitaci贸 de la licitaci贸 fins a la realitzaci贸 de l鈥檕bra鈥 i ha continuat 鈥渄鈥檃ltra banda, la nostra gran aposta 茅s el pla Edificant, en el qual treballem en col路laboraci贸 amb els ajuntaments; i en aquest cas, els consistoris s贸n els que fan els tr脿mits administratius i d鈥檕bra, i nosaltres hi destinem 铆ntegrament els fons econ貌mics necessaris鈥.

Durant els 煤ltims tres anys i mig a l鈥橦orta Nord s鈥檋an adjudicat 11,5 milions d鈥檈ros per a 36 actuacions de millores, ampliacions, retirada de fibrociment i construcci贸 nova en 25 centres educatius de 14 poblacions de la comarca.

Espec铆ficament, mitjan莽ant el pla Edificant s鈥檋an adjudicat ja 3,2 milions d鈥檈uros per part de la Conselleria perqu猫 els ajuntaments d鈥橝lboraia i Foios facen la tramitaci贸 de les obres de millores i ampliacions de 4 centres educatius: el CEIP Rei En Jaume de Foios i els CEIP Ausi脿s March, Cervantes i La Patacona d鈥橝lboraia.

Aix铆 mateix, des del Servei d鈥橧nfraestructures de la Conselleria estan en construcci贸 els dos centres educatius nous de la comarca: el CEIP Carraixet de l鈥橝lm脿ssera per 4,1 milions d鈥檈uros i el CEIP N煤mero 2 de Rafelbunyol per 2,6 milions d鈥檈uros.

S鈥檋an dut a terme, a m茅s, 23 actuacions de millores i ampliacions en centres educatius de l鈥橦orta Nord per valor d鈥1,3 milions d鈥檈uros.

En el cap铆tol de la retirada de fibrociment, s鈥檋a eliminat aquest material de 7 centres educatius d鈥橝lboraia, Alfara del Patriarca, Burjassot, Godella, Godelleta i Rocafort per un total de vora 200.000 euros. Nom茅s queda la retirada d鈥檃quest material del CEIP Virgen del Rosario de Massamagrell, que ja est脿 en tramitaci贸 i es procedir脿 a realitzar l鈥檃ctuaci贸 en pr貌xims per铆odes de vacances escolars.

La Diputaci贸 amb l鈥檈scola p煤blica valenciana

Els plans d鈥檌nversions educatives de la Diputaci贸 de Val猫ncia a l鈥橦orta Nord han destinat m茅s de 2,1 milions d鈥檈uros als centres d鈥檈ducaci贸 p煤blica de la comarca. A trav茅s del Pla municipal de manteniment d鈥檈scoles de 2017 i 2018, la corporaci贸 provincial, tal com ha assenyalat la vicepresidenta Maria Josep Amig贸, ha invertit 2.111.000 euros per a millorar l鈥檈fici猫ncia energ猫tica de 12 centres d鈥檈ducaci贸 infantil i prim脿ria de la comarca. 鈥淎questes inversions han servit per a millorar l鈥檈stalvi energ猫tic, ja que s鈥檋an canviat portes i finestres, fet que estalvia recursos als ajuntaments i que ens permet poder oblidar-nos definitivament d鈥檌matges penoses com les dels xiquets i xiquetes tapats amb mantes a l鈥檈scola, que es van donar al nostre pa铆s en altres 猫poques no tan llunyanes鈥, ha afirmat Maria Josep Amig贸.

El Pla de manteniment d鈥檈scoletes de 2018 aportar脿 fons per valor de 684.000 d鈥檈uros per tal de condicionar i reformar 18 centres municipals de 15 municipis de la comarca. Segons ha indicat Amig贸, 鈥渓a Diputaci贸 de Val猫ncia ha invertit 38.000 鈧 en cada una de les escoles infantils de titularitat municipal dels pobles de les comarques de Val猫ncia, de totes sense distinci贸, per a manteniment i inversions鈥. La vicepresidenta ha subratllat que 鈥渕ai la Diputaci贸 de Val猫ncia havia invertit tant en educaci贸 com en aquests 煤ltims dos anys, i tornarem a fer-ho en el pressupost de l鈥檃ny 2019, i invertirem 798.000鈧 en 17 EPES i 3 conservatoris municipals de l鈥橦orta Nord鈥.

M茅s informaci贸

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 18 =